Dagbladets kilder:

Selvstendig næringsdrivende får krisehjelp

Det er i kveld enighet blant opposisjonen på Stortinget om at frilansere og selvstendig næringsdrivende skal få en plass i regjeringens første krisepakke.

MINST 100 MILLIARDER: Regjeringen vil etablere to garantier og låneordninger på til sammen minst 100 milliarder kroner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev allerede i ettermiddag at Stortinget gikk mot en enighet rundt å gi permitterte full lønn.

Opposisjonen på Stortinget og regjeringspartiene har i hele dag forhandlet om innholdet i regjeringens krisepakke til næringslivet.

Kilder i prosessen forteller Dagbladet at man opposisjonen, som utgjør flertallet på Stortinget, har funnet en enighet for å hjelpe alle landets frilansere og selvstendig næringsdrivende.

Stort press

Partiene på Stortinget har vært i tett dialog med NAV gjennom forhandlingene for å sørge for at tiltakene som man blir enige om kan bøte på problemet umiddelbart.

Et krav fra mange frilansere og selvstendig næringsdrivende har vært å bli dekket av dagpenger i den pågående coronakrisen.

Det er foreløpig uklart om det er dette tiltaket partiene på Stortinget er blitt enige om. Men tona under forhandlingene på Stortinget i dag har vært at det ikke skal stå på penger fra noen av de involverte partiene.

Målet har vært å finne tiltak som fungerer allerede i de neste ukene.

Høyre med på laget

Kilder tett på forhandlingene på Stortinget sier alle parter er enige om å ikke slå politisk mynt på eventuelle uenigheter, og unngå forhandlingsutspill i pressen. Det haster med å finne en løsning som så mange partier som mulig kan stille seg bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.