Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagbladets kilder:

Selvstendig næringsdrivende får krisehjelp

Det er i kveld enighet blant opposisjonen på Stortinget om at frilansere og selvstendig næringsdrivende skal få en plass i regjeringens første krisepakke.

MINST 100 MILLIARDER: Regjeringen vil etablere to garantier og låneordninger på til sammen minst 100 milliarder kroner. Vis mer

Dagbladet skrev allerede i ettermiddag at Stortinget gikk mot en enighet rundt å gi permitterte full lønn.

Opposisjonen på Stortinget og regjeringspartiene har i hele dag forhandlet om innholdet i regjeringens krisepakke til næringslivet.

Kilder i prosessen forteller Dagbladet at man opposisjonen, som utgjør flertallet på Stortinget, har funnet en enighet for å hjelpe alle landets frilansere og selvstendig næringsdrivende.

Stort press

Partiene på Stortinget har vært i tett dialog med NAV gjennom forhandlingene for å sørge for at tiltakene som man blir enige om kan bøte på problemet umiddelbart.

Et krav fra mange frilansere og selvstendig næringsdrivende har vært å bli dekket av dagpenger i den pågående coronakrisen.

Det er foreløpig uklart om det er dette tiltaket partiene på Stortinget er blitt enige om. Men tona under forhandlingene på Stortinget i dag har vært at det ikke skal stå på penger fra noen av de involverte partiene.

Målet har vært å finne tiltak som fungerer allerede i de neste ukene.

Høyre med på laget

Kilder tett på forhandlingene på Stortinget sier alle parter er enige om å ikke slå politisk mynt på eventuelle uenigheter, og unngå forhandlingsutspill i pressen. Det haster med å finne en løsning som så mange partier som mulig kan stille seg bak.

Dagbladet blir fortalt at også regjeringspartiene, med Høyre i spissen, støtter denne utvidelsen av krisepakka del én.

Del to av krisepakka ble presentert av Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner allerede i kveld. Den inneholdt 100 milliarder i lånegarantier til det brede lag av norsk næringsliv.

Presenterer i morgen

I morgen formiddag vil partiene på Stortinget presentere de justeringene av den første pakka som man er enige om. Etter hva Dagbladet kjenner til, pågår forhandlingene fortsatt.

Kort tid etter at regjeringen la fram sin første krisepakke fredag, ble det tydelig at den ikke hadde flertall på Stortinget.

Ap, Sp og Frp var umiddelbart tydelige på at tiltakene var for puslete, og dermed er det ikke flertall for pakka på Stortinget. Totalrammen på krisepakka til regjeringen var like over seks milliarder kroner, noe også NHO mener er for lite.

HÅNTRYKK: Flere fikk med seg at Erna Solberg glemte seg da regjeringen orienterte om tiltakene mot coronaviruset. Bilder fra NTB. Laget av Marte Nyløkken Helseth. 13.03.2020. Vis mer
Hele Norges coronakart