Semb: - Rimelig optimist

Nils Johan Semb har full kontroll på det polske landslaget - i hvert fall før kampen. - Jeg er rimelig optimistisk, sier Semb etter å ha vurdert lørdagens motstander spiller for spiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Semb har lenge understreket Polens voldsomme kontringsstyrke. På dagens pressekonferanse spurte Dagbladet.no om han kunne si litt om enkeltspillerne på lørdagens motstander.

Og landslagssjefen kunne si mer enn litt. Semb avslørte at han har god kunnskap om Polens lag.

Keeperplassen:

- De har to solide keepere i Dudek og Matusek fra Leverkusen.

Forsvar:

- De har mye «tyskere» i forsvar. Klos fra Kaiserslautern, samt Waldoch og Hajto som spiller sammen med Frode Grodås i Schalke.

Midtbane:

- De har en god sentralmidtbane. Kaluzny har en offensiv rolle. Han er god i lufta, mens de har en med et forferdelig vanskelig etternavn som spiller i Frankrike og er litt Myggen-type. De utfyller hverandre bra sentralt på midtbanen.

Her måtte landslagssjefen ha hjelp for å komme fram til etternavnet: Swierczewski.

- Men han heter Piotr til fornavn, la Semb til.

- De har to typiske kantspillere i 4-4-2-formasjonen. Høyrekanten (Karwan) er kjapp.

Angrep:

- Som spisser velger de vel nigerianeren Olisadebe. Han er en sterk spiss med stor fart. I tillegg spiller de nok med Juskowiak.

Semb skryter av det polske laget to dager før kampstart, men han har samtidig god tro på sine egne elever.

- Jeg er rimelig optimist. Vi skal være veldig bevisste på kontradekningen vår. De er et veldig godt kontringslag. Det er enkeltsituasjoner som vil avgjøre kampen, sier Semb.