Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senatet godkjente sysselsettingspakke

Skal sikre nye arbeidsplasser ved hjelp av skatteletter og offentlige anleggsprosjekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Senatet i USA har godkjent lovgiving som skal sikre nye arbeidsplasser ved hjelp av skatteletter og offentlige anleggsprosjekter.

Forslaget ble vedtatt mandag med stemmene til fire republikanske senatorer, deriblant Scott Brown, som overraskende vant valget i Massachusetts i forrige måned.

Sysselsettingspakken til en verdi av 15 milliarder dollar, tilsvarende nærmere 90 milliarder kroner, inneholder midler til flere veibyggingsprosjekter. I tillegg skal selskaper som ansetter arbeidsledige, få skatteletter.

Pakken omfatter dessuten penger til bygging av skoler, reparasjon av veier og bruer, samt tiltak for å slå ned på skatteparadiser i utlandet.

President Barack Obama betegner mandagens avstemning som et viktig skritt framover. Scott Brown sier han håper at hans støtte til sysselsettingspakken vil bli et skritt i retning av mer tverrpolitisk samarbeid i Washington.

Vedtaket i Senatet må samordnes med et tidligere vedtak i Representantenes hus før lovgivningen kan tre i kraft.

(NTB)Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!