Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senatet i USA hever gjeldstaket

Kan ta opp mer lån fram til mars 2015.

 TIL SIGNERING:  Etter et knapt flertall i Kongressen i går, ble forslaget om å heve gjeldstaket i dag godtatt i Senatet med 55 mot 43 stemmer. Det sendes nå til Barack Obama for signering. Foto: Mandel / Ngan / AFP Photo / NTB Scanpix
TIL SIGNERING: Etter et knapt flertall i Kongressen i går, ble forslaget om å heve gjeldstaket i dag godtatt i Senatet med 55 mot 43 stemmer. Det sendes nå til Barack Obama for signering. Foto: Mandel / Ngan / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske Senatet har godkjent forslaget om å hevet taket for hvor mye lån staten kan ta opp fram til mars 2015.

Knapp margin Med 55 mot 43 stemmer fulgte Senatet onsdag opp vedtaket fra Representantenes hus, som dagen før vedtok lovforslaget med knapp margin.

Enigheten blir sett på som en milepæl i den sterkt splittede Kongressen, der republikanerne gjentatte ganger har stemt ned forslag om budsjett og gjeldstak.

Bitter strid Men denne uken gikk de med på å heve gjeldstaket uten de betingelsene som tidligere er blitt stilt. Enkelte republikanere, blant dem partiets flertallsleder John Boehner, har tidligere ville sette som krav at pensjonene til krigsveteraner øker.

Vedtaket om heve gjeldstaket sendes nå over til president Barack Obama for signering.

Grensen for hvor mye penger USAs føderale myndigheter kan låne, har vært gjenstand for bitter politisk konflikt en rekke ganger de siste årene.

Ifølge finansminister Jack Lew ville ikke USA klart å overholde sine finansielle forpliktelser dersom ikke gjeldstaket ble hevet nok en gang innen utgangen av februar. (NTB)

Hele Norges coronakart