SMILER: Barack Obama smilte godt under en pressekonferanse i går. Han kunne også smile etter at Senatet i dag sa til stimuleringspakken for økonomien. Foto: REUTERS/Jim Bourg/Scanpix
SMILER: Barack Obama smilte godt under en pressekonferanse i går. Han kunne også smile etter at Senatet i dag sa til stimuleringspakken for økonomien. Foto: REUTERS/Jim Bourg/ScanpixVis mer

Senatet sa ja til Obamas krisepakke

Kostnadsramme: 5600 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs Senat har vedtatt president Barack Obamas forslag til stimuleringspakke for den amerikanske økonomien. Planen har en kostnadsramme på 838 milliarder dollar eller vel 5.600 milliarder kroner.


Senatet sa tirsdag med 61 mot 37 stemmer ja til sin egen versjon av pakken, som er 19 milliarder dollar større enn den Representantenes hus har gått inn for. Obama hilste senatorenes vedtak velkommen som godt nytt.

- Resten av uken vil bli preget av maratonforhandlinger med tøff hestehandel om pakken, spår nyhetsbyrået Reuters. Begge kamre i Kongressen må godkjenne pakken før presidenten kan undertegne loven som setter de foreslåtte stimuleringstiltakene ut i livet.

Obama ber medlemmene av Kongressen arbeide så hardt de kan for å holde tidsfristen de har gitt seg selv.

Denne fristen utløper mandag til uken, og demokratenes ledere i nasjonalforsamlingen har sagt at de vil gjøre sitt beste for å bli ferdige til da.

Obamas regjering må ha støtte fra minst 60 av de 100 senatorene for å unngå at motstanderne bruker formaliteter til å forsinke et vedtak. Det betyr at minst to republikanere må stemme med demokratene.

(NTB)