Senatet sier nei til partnerskap-forbud

Republikaner med Bush i spissen fikk ikke gjennomslag for sitt krav om forbud av ekteskap mellom personer av samme kjønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dette tilfellet stemte 48 representanter for at et forbud mot partnerskap skulle lovfestes, og manglet med dette 12 stemmer for å få gjennom en konstitusjonell forandring

Demokratene kom med beskyldinger om at republikanere valgte å dra fram akkurat denne saken bare for å samle deres konservative tilhengere før president- og kongress-valget i november.

- Dette handler ikke om å beskytte det hellige ved en ektepakt. Det her er politikk - et forsøk på å skape splid mellom en gruppe av individer og resten av landet, bare for å tilfredstille velgere, sa demokraten Edward Kennedy.

Ulike syn

Republikanere mener at ekteskap mellom en mann og en kvinne er selve ryggraden i sivilisasjonen og vil derfor forby partnerskap.

- Ingen vil diskriminere de homofile. De har rett til å leve akkurat som de vil. Men homofile har ikke rett til å forandre hvordan vi definerer det tradisjonelle ekteskapet. Der går grensen, sa republikaneren Orrin Hatch ifølge Reuters.

Meningsmålinger viser tydelig at de fleste amerikanere er imot ekteskap mellom personer av samme kjønn, men de er splittet i synet på om det er behov for et konstitusjonelt forbud. Undersøkelsene gjør det også klart at det er mange andre saker velgerne er mer opptatt av i dette valgåret, som for eksempel helseomsorg og nasjonal sikkerhet.

STØTTER FORBUDET:</B> USAs president George W. Bush mener et slikt forbud vil <font face="arial, helvetica, sans-serif">«beskytte sivilisasjonens mest fundamentale institusjon»</font>.
MANGE TILHENGERE:</B> Her fra en demonstrasjon i Boston i mars.