STEMTE: Senatet stemte tirsdag for å gjenoppta debatten om president Donald Trumps helsereform. Kort tid etter stemte de mot avskaffelsen av Obamacare. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
STEMTE: Senatet stemte tirsdag for å gjenoppta debatten om president Donald Trumps helsereform. Kort tid etter stemte de mot avskaffelsen av Obamacare. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpixVis mer

Obamacare

Senatet stemte nei til å oppheve store deler av Obamacare

Senatet stemte sent tirsdag lokal tid mot å oppheve store deler av Obamas helsereform og erstatte den med en mer restriktiv plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

57 senatorer stemte mot forslaget, mens 43 stemte for. Ni republikanere var blant dem som stemte nei.

Dette er trolig den første av mange avstemninger denne uken i forsøk på å avskaffe og erstatte Obamacare.

Senatorene Shelley Moore Capito, Susan Collins og Lisa Murkowski var blant dem som allerede før avstemningen sa de ikke ville stemme for å avskaffe Obamacare før et nytt og bedre alternativ er på plass.

Tidligere tirsdag ble det flertall for å gjenoppta behandlingen av president Donald Trumps helsereform, noe Collins og Murkowski også stemte mot.

Presidenten omtalte tirsdagens vedtak i Senatet som en seier, ettersom flere av senatorene som tidligere har sagt nei til hans forslag, stemte for å gi det en ny sjanse.

- Dette var et stort steg, sa Trump under en pressekonferanse kort tid etter avstemningen.

(NTB)