Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senatet støtter Prodi

Italias nyvalgte statsminister fikk det nødvendige flertallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med 165 positive stemmer mot 155 negative, fikk Romano Prodi den støtten han trengte for at regjeringen hans skal bli sittende.

Avstemningen i sentatet regnes som den første politiske testen av regjeringen, som bare har to-seters flertall i senatet etter valget i april.

Men alle de sju senatorene på livstid, som er utnevnt av presidenten, stemte for den nye regjeringen.

I går holdt Prodi sin første tale til senatorene. Han lovte å trekke italienske soldater ut av Irak, og å innføre en rekke tiltak for å bringe den skakkjørte italienske økonomien på rett kjøl.

Senere i dag skal det andre kammeret i parlamentet, underhuset, stemme over regjeringen. Her har sentrum-venstre koalisjonen et større flertall og dermed større sjanse for å få støtte.

Hvis regjeringen ikke oppnår flertall i avstemningene, må den trekke seg.

<B>SENATETS JA:</B> Italias nyvalgte statsminister fikk det nødvendige flertallet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling