Senatet utsetter avstemning om helsereform. Klarer ikke å få nok støtte hos sine egne

Republikanerne i senatet klarer ikke bli enige om en ny helsereform, og utsetter avstemningen.

SVINGTE PISKEN: Selv ikke da president Donald Trump svingte partipisken klarte han å overtale nok republikanere til å støtte senatets foreslåtte helsereform. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SVINGTE PISKEN: Selv ikke da president Donald Trump svingte partipisken klarte han å overtale nok republikanere til å støtte senatets foreslåtte helsereform. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Republikanerne i senatet utsetter avstemningen om forslaget til ny helsereform, fordi motstanden i egne rekker er for stor.

Forslaget til ny helsereform vil tidligst komme opp for avstemning etter 4. juli, opplyste republikanernes majoritetsleder Mitch McConnell til partikollegaer i senatet tirsdag.

Visepresident Mike Pence og president Donald Trumps stabssjef Reince Priebus var til stede, men lyktes ikke med å svinge partipisken og overtale de fem utbryterne i partiet til å stemme for forslaget.

Republikanerne har 52 av de 100 representantene i senatet og tåler derfor ikke flere enn to utbrytere om de skal sikre nødvendig flertall for sitt forslag til helsereform.

I et håp om å tvinge utbryterne til å ombestemme seg, er samtlige 52 republikanske senatorer tirsdag kveld invitert til Det hvite hus av president Donald Trump.

En av Trumps fremste kampsaker er å omgjøre forgjengeren Barack Obamas helsereform, men dette har vist seg vanskelig.

Et forslag som ble vedtatt i Representantenes hus i mai, vil ifølge Kongressens budsjettkontor føre til at 23 millioner flere amerikanere vil stå uten helseforsikring i 2026, sammenlignet med Obamacare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer