SVINGTE PISKEN: Selv ikke da president Donald Trump svingte partipisken klarte han å overtale nok republikanere til å støtte senatets foreslåtte helsereform. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SVINGTE PISKEN: Selv ikke da president Donald Trump svingte partipisken klarte han å overtale nok republikanere til å støtte senatets foreslåtte helsereform. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Senatet utsetter avstemning om helsereform. Klarer ikke å få nok støtte hos sine egne

Republikanerne i senatet klarer ikke bli enige om en ny helsereform, og utsetter avstemningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanerne i senatet utsetter avstemningen om forslaget til ny helsereform, fordi motstanden i egne rekker er for stor.

Forslaget til ny helsereform vil tidligst komme opp for avstemning etter 4. juli, opplyste republikanernes majoritetsleder Mitch McConnell til partikollegaer i senatet tirsdag.

Visepresident Mike Pence og president Donald Trumps stabssjef Reince Priebus var til stede, men lyktes ikke med å svinge partipisken og overtale de fem utbryterne i partiet til å stemme for forslaget.

Republikanerne har 52 av de 100 representantene i senatet og tåler derfor ikke flere enn to utbrytere om de skal sikre nødvendig flertall for sitt forslag til helsereform.

I et håp om å tvinge utbryterne til å ombestemme seg, er samtlige 52 republikanske senatorer tirsdag kveld invitert til Det hvite hus av president Donald Trump.

En av Trumps fremste kampsaker er å omgjøre forgjengeren Barack Obamas helsereform, men dette har vist seg vanskelig.

Et forslag som ble vedtatt i Representantenes hus i mai, vil ifølge Kongressens budsjettkontor føre til at 23 millioner flere amerikanere vil stå uten helseforsikring i 2026, sammenlignet med Obamacare.

Senatets justerte forslag innebærer kun en marginal forbedring av dette, noe som har fått tvilen til å melde seg hos flere av partiets senatorer.

(NTB)