<strong>KRISE:</strong> President Barack Obama har varslet at han vil skrive uunder avtalen vedtatt av Senatet. Foto: AP Photo/Charles Dharapak/NTB Scanpix
KRISE: President Barack Obama har varslet at han vil skrive uunder avtalen vedtatt av Senatet. Foto: AP Photo/Charles Dharapak/NTB Scanpix Vis mer

Senatet vedtar avtale om budsjett og gjeldstak

Vedtatt med 81 mot 18 stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senatet har vedtatt en avtale om å gjenåpne statsapparatet og heve gjeldstaket.

Avtalen sendes nå videre til Representantenes hus, der lederen John Boehner har lovet å legge den fram for avstemning, samtidig som han har oppfordret sine republikanske kolleger til å stemme for den.

Kompromissavtalen mellom republikanere og demokrater ble vedtatt med 81 mot 18 stemmer, noe som innebærer at flertallet av de republikanske senatorene stemte for den.

Avtalen innebærer at statsapparatets virksomhet finansieres fram til 15. januar og at staten kan fortsette å låne penger til å finansiere virksomheten fram til 7. februar.

Den ble vedtatt bare fire timer før staten ved midnatt amerikansk tid ikke lenger ville hatt myndighet til å låne penger.

Kompromissavtalen mellom demokrater og republikanere ble vedtatt umiddelbart etter at over 70 av senatorene onsdag kveld stemte for å avslutte debatten om avtalen, slik at den kunne gå til endelig votering.

Det trengtes 60 stemmer for å avslutte debatten og åpne for realitetsvotering.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer