<strong>OMSTRIDT:</strong> Den omstridte finansreformen i USA ble i kveld vedtatt av Senatet. Det betyr at President Barack Obama nå får den på bordet til signering. (AP Photo/Alex Brandon)
OMSTRIDT: Den omstridte finansreformen i USA ble i kveld vedtatt av Senatet. Det betyr at President Barack Obama nå får den på bordet til signering. (AP Photo/Alex Brandon) Vis mer

Senatet vedtok Obamas omstridte finansreform

Betyr en svært omfattende reform for finansnæringen i USA`s historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det amerikanske Senatet vedtok torsdag den mest omfattende lovverksendringen for finansnæringen i USA siden 1930-tallet.

President Barack Obamas finansreform ble vedtatt med 60 mot 39 stemmer i torsdagens endelige avstemning i det amerikanske Senatet.

Obama har lenge lovet amerikanerne at lovverket for finansnæringen skulle endres etter at finanskrisen slo til for fullt i 2008.

Når presidenten i løpet av de kommende dagene undertegner lovforslaget som torsdag ble godkjent i Senatet, er prestisjeprosjekt hans et faktum. Det har tatt ham over ett år å få saken ferdigbehandlet.

Kun tre republikanere stemte for lovforslaget, mens de to uavhengige og alle de demokratiske senatorene ga som forventet sin stemme til reformen.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer