OMSTRIDT: Den omstridte finansreformen i USA ble i kveld vedtatt av Senatet. Det betyr at President Barack Obama nå får den på bordet til signering. (AP Photo/Alex Brandon)
OMSTRIDT: Den omstridte finansreformen i USA ble i kveld vedtatt av Senatet. Det betyr at President Barack Obama nå får den på bordet til signering. (AP Photo/Alex Brandon)Vis mer

Senatet vedtok Obamas omstridte finansreform

Betyr en svært omfattende reform for finansnæringen i USA`s historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det amerikanske Senatet vedtok torsdag den mest omfattende lovverksendringen for finansnæringen i USA siden 1930-tallet.

President Barack Obamas finansreform ble vedtatt med 60 mot 39 stemmer i torsdagens endelige avstemning i det amerikanske Senatet.

Obama har lenge lovet amerikanerne at lovverket for finansnæringen skulle endres etter at finanskrisen slo til for fullt i 2008.

Når presidenten i løpet av de kommende dagene undertegner lovforslaget som torsdag ble godkjent i Senatet, er prestisjeprosjekt hans et faktum. Det har tatt ham over ett år å få saken ferdigbehandlet.

Kun tre republikanere stemte for lovforslaget, mens de to uavhengige og alle de demokratiske senatorene ga som forventet sin stemme til reformen.
(NTB)