Senator Grassley har testet positivt

Iowas senator, republikaneren og Trump-vennen Chuck Grassley (87), bekrefter på Twitter at han har testet positivt for covid-19.

President Donald Trump og senator Chuck Grassley avbildet i Det hvite hus i november i fjor. Foto: AP / NTB
President Donald Trump og senator Chuck Grassley avbildet i Det hvite hus i november i fjor. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kommer til å følge rådene fra min lege og CDC (Center for Disease Control and Prevention, journ.anm.) og fortsette å isolere meg. Jeg føler meg bra og kommer til å fortsette arbeidet hjemmefra for folket i Iowa, skriver Grassley.

Han skriver videre at han setter pris på alle hilsener og ser fram mot å gå tilbake til sin vanlige timeplan snart.

Tidligere i dag skrev hans pressekontor på Twitter at senatoren hadde fått vite at han hadde blitt eksponert for viruset.

- Jeg føler meg bra og opplever for nå ingen symptomer, men det er viktig at vi alle følger offentlige retningslinjer for å holde hverandre friske, heter det i uttalelsen.

Chuck Grassley snakker med president Donald Trump i Det hvite hus i 2018. Foto: Olivier Douliery/ABACAPRESS.COM
Chuck Grassley snakker med president Donald Trump i Det hvite hus i 2018. Foto: Olivier Douliery/ABACAPRESS.COM Vis mer

Det kommer ikke fram hvor han har blitt utsatt for smitte.

Ifølge CNN ble Grassley sett på Capitol Hill mandag, der han skal ha snakket med presse. Han skal også ha stemt i Senatet samme dag.

Mandag har minst to andre medlemmer av Representantenes hus kunngjort at de har testet positivt og et annet medlem uttalte at han var isolert etter å muligens ha blitt eksponert, skriver TV-kanalen.

Grassley er presidentens «pro tempore» i Senatet, noe som betyr at han leder Senatet i fravær av visepresident Mike Pence, skriver nyhetsbyrået AP.

NESTEN: Donald Trump holdt på å forsnakke seg da han møtte pressen i Det hvite hus. Vis mer

Grassley er også tredje person i rekka til å bli president om noe skulle skje med den sittende presidenten. Grassley er som nevnt nummer tre bak visepresident Pence og leder for Representantenes hus Nancy Pelosi.

Tirsdag ble første gang på 27 år at Grassley ikke var til stede ved en avstemming i Senatet. Forrige gang det skjedde var Grassley i hjemstaten Iowa for å bistå i opprydningsarbeidet etter en flom.

Med sine 87 år er Grassley ifølge NBC News den nest eldste senatoren. Han er også Republikanernes lengstsittende senator.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer