ISKALDT: Forholdet mellom Nord-Korea og USA er iskaldt. Spesielt etter Kim Jong-uns testing av det som skal være interkontinentale missiler: Foto: (AP Photo/Wong Maye-E, Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix
ISKALDT: Forholdet mellom Nord-Korea og USA er iskaldt. Spesielt etter Kim Jong-uns testing av det som skal være interkontinentale missiler: Foto: (AP Photo/Wong Maye-E, Pablo Martinez Monsivais/NTB ScanpixVis mer

Senator hevder Trump er klar til å gå til krig mot Nord-Korea

President Donald Trump skal ha sagt at han heller vil gå til krig og ødelegge Nord-Korea enn å la landet utvikle langdistanseraketter som kan frakte atomvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser den republikanske senatoren Lindsey Graham til NBCs Today Show.

- Det er en militær løsning: Å ødelegge Nord-Koreas atomprogram og Nord-Korea selv, sier Graham, som er kjent for å være en såkalt hauk i utenrikspolitikken.

Han mener at hvis diplomatiet svikter, og spesielt hvis Kina ikke legger nok press på Nord-Korea, så vil USA ikke ha noe annet valg enn å gå til et ødeleggende militært angrep.

Det mener han at også Kina bør ta til etterretning.

I forrige uke skrøt Nord-Koreas leder Kim Jong-un av å ha utviklet raketter som kan nå ethvert mål i USA. Uttalelsen kom etter at Nord-Korea testet det som oppgis å være nok en interkontinental langdistanserakett.

- De har sparket boksen nedover gata i 20 år. Det vil bli en krig med Nord-Korea som følge av rakettprogrammet hvis de fortsetter å forsøke å treffe USA med en ICBM, sier Graham om sine diskusjoner med Trump.

ICBM er en forkortelse for interkontinental ballistisk missil.

(NTB)