Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senator hevder Trump er klar til å gå til krig mot Nord-Korea

President Donald Trump skal ha sagt at han heller vil gå til krig og ødelegge Nord-Korea enn å la landet utvikle langdistanseraketter som kan frakte atomvåpen.

ISKALDT: Forholdet mellom Nord-Korea og USA er iskaldt. Spesielt etter Kim Jong-uns testing av det som skal være interkontinentale missiler: Foto: (AP Photo/Wong Maye-E, Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix
ISKALDT: Forholdet mellom Nord-Korea og USA er iskaldt. Spesielt etter Kim Jong-uns testing av det som skal være interkontinentale missiler: Foto: (AP Photo/Wong Maye-E, Pablo Martinez Monsivais/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser den republikanske senatoren Lindsey Graham til NBCs Today Show.

- Det er en militær løsning: Å ødelegge Nord-Koreas atomprogram og Nord-Korea selv, sier Graham, som er kjent for å være en såkalt hauk i utenrikspolitikken.

Han mener at hvis diplomatiet svikter, og spesielt hvis Kina ikke legger nok press på Nord-Korea, så vil USA ikke ha noe annet valg enn å gå til et ødeleggende militært angrep.

Det mener han at også Kina bør ta til etterretning.

I forrige uke skrøt Nord-Koreas leder Kim Jong-un av å ha utviklet raketter som kan nå ethvert mål i USA. Uttalelsen kom etter at Nord-Korea testet det som oppgis å være nok en interkontinental langdistanserakett.

- De har sparket boksen nedover gata i 20 år. Det vil bli en krig med Nord-Korea som følge av rakettprogrammet hvis de fortsetter å forsøke å treffe USA med en ICBM, sier Graham om sine diskusjoner med Trump.

ICBM er en forkortelse for interkontinental ballistisk missil.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!