SENATOR: Republikaneren John McCain har fått påvist en aggressiv form for kreft i hjernen. Foto: AFP/ NTB Scanpix
SENATOR: Republikaneren John McCain har fått påvist en aggressiv form for kreft i hjernen. Foto: AFP/ NTB ScanpixVis mer

Senator John McCain har fått påvist hjernesvulst

Det sier McCain og familien i en uttalelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske medier, blant annet Washington Post, skriver at senator John McCain har fått påvist hjernesvulst.

Forrige uke skal McCain ha fått blodpropp og det ble i forbindelse med en operasjon oppdaget at han hadde hjernesvulst.

Det ble sendt inn prøver av vevet fra blodproppen, og det viste seg å dreie seg om en såkalt glioblastom, en aggressiv form for kreft i hjernen.

Voteringen i Senatet om få gjennom Trumpcare måtte forrige uke utsettes nok en gang. Årsaken skal ha vært helsetilstanden til den 80 år gamle mannen.

Familien til McCain sier i en uttalelse at det vurderes flere behandlingsalternativer, blant annet stråling.

- Bli frisk

President Donald Trump sier i en uttalelse at han og Melania sender sine tanker til McCain og hans familie.

- Senator John McCain har alltid vært en fighter. Bli frisk, heter det i uttalelsen.

McCain er Vietnam-veteran og en av Republikanernes mest erfarne utenrikspolitikere. Han representerer Arizona i Senatet og ble sist gjenvalgt i november.

- John McCain har aldri vært redd for å kjempe og jeg vet han vil møte denne utfordringen med det samme usedvanlige motet som har preget hele hans liv. Hele Senatet ber for John, Cindy, familien deres, hans ansatte og menneskene i Arizona som han gjør en utsøkt jobb med å representere, sa republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, onsdag kveld.

Kommer seg etter operasjonen

McCain støttet Donald Trump som presidentkandidat helt fram til en måned før valget, da det kom fram at Trump hadde kommet med upassende uttalelser om kvinner.

Veteranen trakk da støtten sin til presidentkandidaten og oppfordret til å finne en annen konservativ republikaner som ville egne seg som president.

McCain var selv partiets presidentkandidat i 2008, men tapte mot Barack Obama.

- John McCain er en amerikansk helt og en av de modigste krigerne jeg noen gang har møtt. Kreften vet ikke hva den står overfor, skriver Barack Obama på Twitter.

(Dagbladet/NTB)