Texas-massakren

Senator til sine kolleger i Kongressen: - De må tenke på om deres politiske støtte til våpenindustrien er verdt blodet

Senator Chris Murphy ber kollegene i Kongressen tenke over sin støtte til våpenindustrien.

- PSYKISKE PROBLEMER: USAs president Donald Trump holdt en pressekonferanse etter at en mann skjøt og drepte 26 mennesker i en kirke i Texas søndag morgen. Her snakker han blant annet om hvordan noe slikt kunne skje, og at våpen ikke var en del av årsaken. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / TEXAS (Dagbladet): 26 personer er bekreftet drept etter at en mann søndag morgen lokal tid åpnet ild i den tradisjonelle søndagsmessen i baptistkirken First Baptist Church i den lille byen Sutherland Springs sør i den amerikanske delstaten Texas.

Få timer etter var senator Chris Murphy (Demokrat) ute med kraftig kritikk av sine kolleger i Kongressen, som har tatt imot penger fra den mektige våpenlobbyen, om at de ikke skal ha gjort nok for å forhindre angrep som dette.

USAs president Donald Trump, som for øyeblikket befinner seg i Japan, mener at det slett ikke er USAs liberale våpenlover som er problemet. I USA kan de fleste med letthet skaffe seg våpen.

Senator Murphy mener at Kongressen må se seg selv i speilet.

Må tenke over støtten

- Den lammelsen du føler på akkurat nå - den impotente hjelpeløsheten som skylder over deg, mens nyheten om nok en masseskyting kommer over TV-skjermen - er ikke ekte. Det er en fiksjon som er skapt og metodisk dyrket av våpenlobbyen - designet for å sikre at ingen lover blir vedtatt for å gjøre Amerika tryggere. For slike lover ville kuttet inn i fortjenesten deres, sier senator Chris Murphy og fortsetter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer