Senator trekker paralleller til Nazi-Tyskland og borgerkrigen

- Vi står overfor et av de farligste øyeblikkene i vår historie, sier Senator Tom Harkin.

NAZI-SAMMENLIGNING: Senator Ted Cruz fra Texas holdt en 21-timers lang tale hvor han trakk paraleller tilbake til Nazi-Tyskland om «forståsegpåere» som ikke trodde Obamacare kunne forhindres. Foto: AFP / NTB Scanpix
NAZI-SAMMENLIGNING: Senator Ted Cruz fra Texas holdt en 21-timers lang tale hvor han trakk paraleller tilbake til Nazi-Tyskland om «forståsegpåere» som ikke trodde Obamacare kunne forhindres. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Demokrat-senator Tom Harkin fra Iowa mener at flere politikere tilknyttet Tea Party-bevegelsen, som setter hardt mot hardt for å få stanset helsereformen, har tatt over debatten den siste uka. Helseloven er en av Obamas få store triumfer, og den gir helsetjenester til 30 millioner amerikanere som tidligere ikke var dekket.

Prøver å forvirre - Siden de ikke får gjennom viljen sin, prøver de å skape usikkerhet og kaos, slik at velgerne blir så forvirret at de klandrer begge de to politiske sidene for hva som skjer, sier Tom Harkin og sikter til Tea Party-bevegelsen og den republikanske senatoren Ted Cruz fra Texas, skriver nationaljournal.com.

Det er full splid i den amerikanske Kongressen om et provisorisk budsjett. Både Demokratene og Republikanerne i Kongressen nekter å bøye av i striden om et budsjettforslag som skal holde regjeringsapparatet gående også etter 1. oktober, da det nye budsjettåret begynner.

Dersom ikke Senatet og Representantenes hus kommer til enighet i løpet av mandagen, vil rundt en million offentlige ansatte måtte legge ned arbeidet, og de er ikke garantert å få tilbakebetalt lønn når de går tilbake i jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer