RUSSISKE FORVIKLINGER: En gammel russisk Miss Universe-forbindelse av president Donald Trump dras nå inn i rampelyset. Foranledningen er nye avsløringer om presidentens sønn og en kvinnelig russisk advokat med Kreml-forbindelser. Foto: NTB Scanpix/AFP/Eduardo Munoz Alvarez
RUSSISKE FORVIKLINGER: En gammel russisk Miss Universe-forbindelse av president Donald Trump dras nå inn i rampelyset. Foranledningen er nye avsløringer om presidentens sønn og en kvinnelig russisk advokat med Kreml-forbindelser. Foto: NTB Scanpix/AFP/Eduardo Munoz AlvarezVis mer

Trump jr. skal ha blitt lovet skadelig informasjon om Hillary Clinton

Senator vil la Trump jr. vitne om sitt møte med Kreml-tilknyttet russisk advokat

.. og en styrtrik, russisk sanger lager enda mer Russland-krøll for familien Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten time for time er det en ny utvikling i avsløringene om presidentsønn Donald Trump jr.

Nå i kveld har presidentens eldste sønn sagt seg villig til å fortelle Senatets etterretningskomité om et møte med en russisk, kvinnelig advokat i Trump Tower i fjor.

«Jeg arbeider gjerne med komiteen for å fortelle hva jeg vet», skriver han i en melding på Twitter.

Alvorlig vending

Det var den republikanske senatoren Susan Collins som tidligere i dag ga saken en ny og alvorlig vending, da hun sa til flere reportere at etterretningskomiteen «må intervjue ham og andre som var til stede på møtet».

Møtet med den russiske advokaten Natalia Veselnitskaja fant sted i New York i juni i fjor - to uker etter at Donald Trump vant den republikanske nominasjonen. Også Trumps svigersønn Jared Kushner og hans daværende valgkampsjef Paul Manafort var til stede under møtet i Trump Tower.

Ifølge New York Times har Veselnitskaja forbindelser til Kreml.

Avsløringen passer ytterst dårlig for president Donald Trump. I månedsvis har han vært hemmet som president, av en FBI-etterforskning av mulige bånd mellom valgkampanjen hans og Russland.

VIDERVERDIGHETER: Presidentsønn Donald Trumps møte med den russiske advokaten Natalia Veselnitskaja (bildet) i juni i fjor, skaper nå viderverdigheter for familien Trump. Ifølge New York Times har advokaten bånd til Kreml. Foto: NTB Scanpix/Yury Martyanov /Kommersant via AP
VIDERVERDIGHETER: Presidentsønn Donald Trumps møte med den russiske advokaten Natalia Veselnitskaja (bildet) i juni i fjor, skaper nå viderverdigheter for familien Trump. Ifølge New York Times har advokaten bånd til Kreml. Foto: NTB Scanpix/Yury Martyanov /Kommersant via AP Vis mer

«La bare fram detaljer»

Da New York Times på lørdag først omtalte saken, nevnte ikke presidentsønnen for avisa at Hillary Clinton hadde vært tema på møtet med den russiske advokaten.

Dagen etter brakte New York Times historien et skritt videre. Da var nyheten at Veselnitskaja før møtet med Trump jr. hadde lovet å skaffe skadelig informasjon om Clinton.

Dermed fant presidentsønnen ut at tida var moden for å fortelle at Veselnitskaja hadde hevdet å sitte med nyttige opplysninger om Hillary Clinton. Ifølge Trump juniors uttalelse - gjengitt i New York Times - hadde hun sagt at hun visste om Clinton-støttespillere som hadde forbindelser med Russland.

Mens både New York Times og nyhetsbyrået AP legger dette fram som at presidentsønnen har skiftet forklaring, skriver Trump jr. i en tweet at det ikke er noen motstrid.

«Jeg la bare fram flere detaljer», tvitret han.

Miss Universe-forbindelse

Viderverdighetene er langt fra over med det.

I sin uttalelse nummer to til New York Times skrev Donald Trump jr. at «jeg ble bedt om å ha et møte, av en bekjent av meg fra 2013 Miss Universe-konkurransen, med en person som jeg fikk vite kunne ha nyttig informasjon for kampanjen».

VIDERVERDIGHETER: Denne Miss Universe-konkurransen i Las Vegas i 2013 ble foranledningen til en senere Miss Universe-konkurranse i Moskva samme år. Forholdet som i den forbindelse oppsto mellom president Donald Trump og eiendomsmagnaten Aras Agalarov (t. h.) sønn, sangeren Emin Agalarov, skaper nå betydelig bryderi for president Donald Trump og hans sønn. Til venstre Miss USA Erin Brady. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Steve Marcus
VIDERVERDIGHETER: Denne Miss Universe-konkurransen i Las Vegas i 2013 ble foranledningen til en senere Miss Universe-konkurranse i Moskva samme år. Forholdet som i den forbindelse oppsto mellom president Donald Trump og eiendomsmagnaten Aras Agalarov (t. h.) sønn, sangeren Emin Agalarov, skaper nå betydelig bryderi for president Donald Trump og hans sønn. Til venstre Miss USA Erin Brady. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Steve Marcus Vis mer

Miss Universe-konkurransen han omtaler ble avholdt i Moskva.

Nå har det kommet til overflaten hvem denne «bekjente» var: Den kjente og styrtrike popsangeren og forretningsmannen Emin Agalarov. Han er sønn av eiendomsmagnaten Aras Agalarov, som i 2013 ifølge nyhetsbyrået Associated Press fikk en orden av Russlands president Vladimir Putin.

I dag har PR-agenten Rob Goldstone sagt til Associated Press at han satte opp møtet med Donald Trump jr. på vegne av Emin Agalarov.

«Glemmer ikke venner»

Businessbladet Forbes har tidligere i år beskrevet båndene mellom Agalarov-familien og Donald Trump senior. De skal blant annet ha hatt planer om utstrakt forretningssamarbeid, og et russisk Trump Tower med Agalarov Tower som nabo.

For Trump senior er kanskje det pinligste ved artikkelen Agalarovs uttalelse om at den amerikanske presidenten «ikke glemmer sine venner».

Akkurat nå skulle kanskje Donald Trump ønske at han kunne gjøre nettopp det.