OPPFORDRING: Senatorer ber president Barack Obama sørge for at det blir opprettet en eller flere trygge soner i Syria, som om nødvendig må erobres med våpenmakt og gis flybeskyttelse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPPFORDRING: Senatorer ber president Barack Obama sørge for at det blir opprettet en eller flere trygge soner i Syria, som om nødvendig må erobres med våpenmakt og gis flybeskyttelse. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Senatorer ber Obama gjøre mer for syrerne

Mener USA har gjort for lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledende republikanske og demokratiske senatorer ber president Barack Obama gjøre mer for borgerkrigens ofre i Syria.

- Den svimlende masseflukten, drapene og ødeleggelsene er en krenkelse av den siviliserte verden og må stanses, skriver republikanerne John McCain og Lindsey Graham, sammen med demokratene Richard Durbin og Tim Kaine i et brev til presidenten.

De fire senatorene ber Obama sørge for at det blir opprettet en eller flere trygge soner i Syria, som om nødvendig må erobres med våpenmakt og gis flybeskyttelse.

Disse sonene skal være humanitære pustehull for sivilbefolkningen, som har fire år med brutal borgerkrig bak seg.

Over 220.000 syrere er drept i krigen og halve befolkningen er ifølge FN drevet på flukt, drøyt 3,8 millioner til naboland og 7,6 millioner inne i Syria.

De fire senatorene mener USA har gjort for lite for å komme syrerne til unnsetning og ber presidenten legge fram en oppdatert liste over hva han har tenkt å gjøre.

Senatorene gir samtidig uttrykk for skuffelse over USAs manglende vilje til å ta imot syriske krigsflyktninger og viser til at bare 800 hittil har fått opphold i USA.

(NTB)