Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senatorer vil utsette avstemning etter overgrepsanklager mot Kavanaugh

Flere senatorer ønsker å vente med avstemningen om ny høyesterettsdommer etter beskyldninger mot kandidat Brett Kavanaugh om overgrep.

ANKLAGER: Flere senatorer ønsker å utsette avstemningen om ny høyesterettsdommer etter beskyldninger om overgrep begått av Brett Kavanaugh. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
ANKLAGER: Flere senatorer ønsker å utsette avstemningen om ny høyesterettsdommer etter beskyldninger om overgrep begått av Brett Kavanaugh. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump har nominert Kavanaugh til å fylle det ledige dommersetet i høyesterett. Med republikansk flertall i Senatet er nominasjonen ventet å gå gjennom i justiskomiteen kommende torsdag.

Men etter at universitetsprofessor Christine Blasey Ford søndag sto fram i Washington Post og hevdet at Kavanaugh forgrep seg på henne på 1980-tallet, ønsker flere senatorer å utsette avstemningen inntil Ford har forklart seg for Senatets utvalg. Det skriver NBC News.

Vil vente på etterforskning

- Jeg støtter Fords valg om å dele sin historie, og nå som hun har gjort det er det i FBIs hender å lede en etterforskning. Det bør skje før senatet går videre med nominasjonen, sier senator Dianne Feinstein i Senatets justiskomité.

Også senatorene Jeff Flake og Chuck Schumer ønsker å utsette avstemmingen inntil videre.

Den republikanske lederen i Senatets justiskomité, Chuck Grassley avviser «beskyldningene som ikke kan verifiseres» og har ikke indikert at han vil utsette avstemmingen, ifølge hans talsperson George Hartmann.

Overgrep i tenårene

Ford har fortalt at Kavanaugh overfalt henne mens de begge var tenåringer og gikk på videregående i Maryland. Ford hevder Kavanaugh og en venn dro henne inn på et soverom i et hus hvor noen ungdommer var samlet tidlig på 1980-tallet.

Begge guttene var ifølge henne ravende fulle. Den ene så på mens Kavanaugh holdt henne fast i en seng, klådde på henne utenpå klærne, gned kroppen sin inntil hennes og på klosset vis forsøkte å kle av henne, hevder Ford.

Selv avviser den 53 år gamle dommeren kategorisk beskyldningene om seksuelt overgrep, som kom fram for første gang før helgen.

(NTB)

Hele Norges coronakart