Frp

- Send dem til Afrika

Frp vil sende afghanske asylsøkere til Rwanda mens søknaden behandles. Får de ja fra Norge, skal de likevel bli boende i det afrikanske landet. - Helt hull i hodet, sier motstanderne. - Helt logisk, svarer Frp.

STÅR BAK FORSLAGET. Erlend Wiborg i Frp. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
STÅR BAK FORSLAGET. Erlend Wiborg i Frp. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er fullstendig meningsløst. Norge kan ikke være det landet som undergraver FNs mandat på menneskerettigheter.

Pål Nesse, generalsekretær i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), steiler over Frp-forslaget om at Norge skal sende afghanske asylsøkere til Rwanda.

- Logikken henger ikke på greip. Frp, som er så opptatt av å hjelpe i nærområdene, må forstå at land som Rwanda ikke vil ha mulighet til å hjelpe i sine nærområder hvis vi sender våre asylsøkere til dem. Og da faller hele asylinstituttet, legger Nesse til.

Flyktninger til Afrika

Frp-planen er som følger: Asylsentre i utlandet skal behandle søknader fra asylsøkere som kommer til Norge for å søke om asyl. Asylsøkere som får opphold, skal bli boende der - for eksempel i Rwanda. Forslaget er først omtalt i Aftenposten, og fremmes i Stortinget tirsdag.

- Dette er en diskrimineringslogikk. Frp sier altså at afghanere kan sendes til Rwanda, mens ukrainere kan tas imot i Norge, sier Nesse i NOAS.

- Ukrainere kommer fra Europa?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer