- Send dem ut!

Imran Shaukat Ali (24) og Khuram Shabbir Malik (24) etterlyses for drapet på drosjesjåføren Afzal Ahmed (27). - Politiet kunne ha grepet inn mot de kriminelle gjengene for lenge siden, men de har ventet og ventet til det skjedde et drap. Nå er en hel familie ødelagt, sier en nær slektning av den drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo etterlyste i går to menn som er siktet i gjengdrapet på en parkeringsplass på Tøyen i Oslo. Politiet ber folk om ikke å gripe inn dersom de ser de ettersøkte.

De etterlyste er Imran Shaukat Ali (24) og Khuram Shabbir Malik (24). Begge to er siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap. Politiet er interessert i bevegelsene til de to både forut og etter drapet på Tøyen mandag kveld ved 19.30-tida. Begge er medlemmer i den beryktede B-gjengen.

Alis advokat, John Christian Elden, bekrefter at 24-åringen nå er i utlandet. Han sier at han ikke vet når han kommer tilbake, men at det dreier seg om uker.

- Jeg har forsøkt å komme i kontakt med ham etter at han reiste, men har ikke lyktes med det, sier Elden til NTB.

Fordømmer

Slektningen til den drepte drosjesjåføren Afzal Ahmed, som også er av pakistansk opprinnelse, er strengt fordømmende mot de unge gjengmedlemmene med pakistansk bakgrunn.

- Nesten alle pakistanere har kommet til familien og besøker oss etter drapet. Alle snakker om det samme: Hvordan skal vi få slutt på dette her. Alle er enige om at det er politiet som har myndighet og ressurser til å stoppe gjengkrigen.

- Mine tanker går til min slektning, men også til alle pakistanere. De aller fleste av oss lever fredelig i et fredelig land. Vi har jobber, har familier og ønsker å bli respektert. Så er det disse 70- 80 gjengmedlemmene som ødelegger for 30000 pakistanere i Norge. Jeg er helt på linje med Frp i denne saken: Send kriminelle pakistanske gjengmedlemmer ut av landet uansett om de er norske statsborgere eller ikke, sier slektningen.

Skulle bare handle

Slektningen er også sterkt kritisk til politiets vilje og evne til å gripe tak i konflikten.

- Den ene av de to som er etterlyst for drapet har 65 kriminelle forhold på seg, likevel er han ikke tatt inn. Ifølge VG tilsto han skyting i 1999, men ingenting har skjedd, sier han.

Mannen, som er 20-årene, er tydelig preget av den opprivende hendelsen. Han forteller om den drepte:

- Han var den mellomste av tre brødre. De to andre var begge psykisk utviklingshemmede, og Afzal var den som tok vare på dem. Han hadde vært drosjesjåfør i fem år, og drosjeeier i halvannet år. Han var veldig snill mot kona og sine gamle foreldre, sier slektningen.

- Han giftet seg i 1997, men hadde ikke barn. Kona kom til Norge for tre år siden. Nå er hun enke, 22 år gammel. Afzal var eneforsørger for familien, han var deres framtid. Hele framtida er ødelagt, sier slektningen.

Han avviser på det sterkeste at Afzal var medlem eller på annen måte tilhørte A-gjengen. Han beskriver slektningen som et tilfeldig offer:

- Han skulle ut og handle mat.

<B>STOPP VOLDEN:</B> 200-300 personer demonstrerte mot gjeng-volden i Oslo i går. Ferden gikk til Politihuset på Grønland, der leder for World Islamic Mission, Abid Q. Raja, overrakte en erklæring med ønske om samarbeid til kriminalsjef Roger Andresen. - Dette er et vendepunkt i samarbeidet mellom Oslo-politiet og innvandrerne, sier Andresen.