Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Send inn dine fredsprisbilder

Trykk på kartet, skriv noen ord og last inn bildet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): 2000 politifolk og 800 journalister er blant ingrediensene som snur opp ned på hovedstaden kommende døgn.

Alt dreier seg om president Barack Obama og en fredsprisutdeling utenom det vanlige. Og vi håper du vil dele dine opplevelser og bilder med våre lesere ved å legge dem inn på kartet.

Kanskje er du den heldige som får et blinkskudd av hovedpersonen. Eller kanskje har bildet som forteller noe om alt viraket rundt fredsprisen og presidentens besøk.

For å laste opp ditt bilde, trykk på kartet der bildet ble tatt, skriv en passende tekst, og last opp bildet.

Glem ikke å tipse oss på telefon 24 00 00 00, sende sms eller mms til 2400 eller sende mail til 2400@db.no hvis du ser eller hører noe du mener kan være av interesse for oss i forbindelse med Obamas besøk og fredsprisutdelingen.

Her kan du se ObamaFra Studenterlunden og Spikersuppa kan du se Barack Obama de gangene han beveger seg mellom Grand Hotel, Slottet og Oslo rådhus.

Fra 09.20 til 09.45 besøker Obama Nobelinstituttet i Henrik Ibsens gate. Med litt flaks kan det være mulig å få et glimt av presidenten ved ankomst og avreise.

18.55: Obama hilser til fakkeltoget fra balkongen på Grand Hotel.

PÅ NÆRT HOLD: Får du et glimt eller nærkontakt med Obama, slik vår reporter gjorde under valgkampen i fjor, ikke nøl med å dele det med våre lesere! MMS-foto: Sun Heidi Sæbø
PÅ NÆRT HOLD: Får du et glimt eller nærkontakt med Obama, slik vår reporter gjorde under valgkampen i fjor, ikke nøl med å dele det med våre lesere! MMS-foto: Sun Heidi Sæbø Vis mer

Her blir det vanskelig å ferdes Området umiddelbart rundt Grand Hotel vil være avsperret med gjerder så lenge presidenten befinner seg i Oslo.

Stortingsgata er stengt mellom klokka 18.00 og 21.00.

Rådhusplassen er stengt mellom klokka 00.00-18.00.

Veiene rundt Nobelinstituttet er stengt mellom klokka 08.00 og 12.00.

Veien til Statsministerens kontor gjennom Akersgata og Grubbegata er stengt mellom klokka 07.00 og 12.00.

PÅ NÆRT HOLD 2: ...eller som her, da Dagbladet møtte Obama i Boone, Iowa nyttårsaften for to år siden. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
PÅ NÆRT HOLD 2: ...eller som her, da Dagbladet møtte Obama i Boone, Iowa nyttårsaften for to år siden. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Slottsplassen vil være stengt for all kjøring. Det vil bli lang avstand for publikum som møter fram.

T-banen går som normalt, men det vil være en del omlegging i buss- og trikkeruter i sentrum.

Dette går Obama glipp av — men du kan få det med deg Kl. 10. 00: Redd Barnas fredspris deles ut på Rådhusplassen.

14. 15: NRK setter opp storskjerm og viser Nobel-seremonien direkte på Kontraskjæret.

18.00: Fredsbevegelsen arrangerer demonstrasjon for fred.

OVER OSLO: Mange skyelystne har meldt om den store helikopteraktiviteten over Oslo sentrum i kveld. Her to Bell-helikoptre. Foto: Håkon Eikesdal
OVER OSLO: Mange skyelystne har meldt om den store helikopteraktiviteten over Oslo sentrum i kveld. Her to Bell-helikoptre. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

18.00: Fakkeltog — Nei til atomvåpen arrangerer det tradisjonelle fakkeltoget for fredsprisvinneren. Går fra Youngstorget mot Eidsvolls plass og Obama på balkongen.

Demonstrasjoner: Arrangørene håper på at 5000 USA-kritiske demonstranter skal gå fra Youngstorget til Grand/Stortinget. Politiet er forberedt på Blitz og andre uromomenter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media