Send oss ditt juletre

Del stoltheten med Dagbladet.no sine lesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er grønt, lukter skog (om det ikke er en plastutgave), er gjerne over to meter høyt og drysser irriterende nåler utover stueteppet.

Familiens stolthet, juletreet, er nå i hus hos de aller fleste. Db.no vil gi deg muligheten til å skaffe litt ekstra oppmerksomhet rundt kveldens lysende midtpunkt.

Send oss bilde av ditt juletre på e-post 2400@dagbladet.no eller send MMS til 2400. Skriv gjerne noen ord om hva som gjør akkurat ditt juletre spesielt.

Feirer du jul i utlandet? Send over en hilsen hjem.

2 643 452 kilo julepynt

Skikken med juletre stammer fra Schlesien i Preussen og har vært med oss siden slutten av 1500-tallet, kan man lese på Wikipedia.no. Mange pynter treet lille julaften, sent på kvelden.

Ettersom vi bare i perioden januar til november 2005 importerte hele 2 643 452 kilo julepynt og 4 112 410 kilo juletrebelysning, ifølge SSB, er det grunn til å anta at det ikke er pynten det skorter på nå Ola og Kari Nordmann gjør klart treet.

Godt norsk eller tett dansk?

SLÅR DU BERGEN? Ikke alt gikk som det skulle da julegrana på Torgallmenningen skulle tennes i begynnelsen av desember. Foto: ODDMUND LUNDE/Dagbladet
SLÅR DU BERGEN? Ikke alt gikk som det skulle da julegrana på Torgallmenningen skulle tennes i begynnelsen av desember. Foto: ODDMUND LUNDE/Dagbladet Vis mer

Å dyrke juletrær er en god tilleggsinntekt for norske bønder. Noen juletreleverandører har tatt nettet i bruk for å selge oss trær som ikke er hormonbehandlet og har vokst opp i skogen, som de danske edelgranene, kjent for sitt tette og fyldige utseende.

Vi publiserer lesernes bilder i en stor serie rundt julemiddagstider. Følg med på Dagbladet.no.

Send oss ditt juletre
PLASTIC FANTASTIC? Du kan også velge et tre i plast. De lukter ikke og som regel er ganske små. Til gjengjeld er de sammenleggbare og noen avanserte utgaver spiller julemusikk.