Send oss ditt juletre

Del stoltheten med Dagbladet.no sine lesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er grønt, lukter skog (om det ikke er en plastutgave), er gjerne over to meter høyt og drysser irriterende nåler utover stueteppet.

Familiens stolthet, juletreet, er nå i hus hos de aller fleste. Db.no vil gi deg muligheten til å skaffe litt ekstra oppmerksomhet rundt kveldens lysende midtpunkt.

Send oss bilde av ditt juletre på e-post 2400@dagbladet.no eller send MMS til 2400. Skriv gjerne noen ord om hva som gjør akkurat ditt juletre spesielt.

Feirer du jul i utlandet? Send over en hilsen hjem.

2 643 452 kilo julepynt

Skikken med juletre stammer fra Schlesien i Preussen og har vært med oss siden slutten av 1500-tallet, kan man lese på Wikipedia.no. Mange pynter treet lille julaften, sent på kvelden.

Ettersom vi bare i perioden januar til november 2005 importerte hele 2 643 452 kilo julepynt og 4 112 410 kilo juletrebelysning, ifølge SSB, er det grunn til å anta at det ikke er pynten det skorter på nå Ola og Kari Nordmann gjør klart treet.

Godt norsk eller tett dansk?

Å dyrke juletrær er en god tilleggsinntekt for norske bønder. Noen juletreleverandører har tatt nettet i bruk for å selge oss trær som ikke er hormonbehandlet og har vokst opp i skogen, som de danske edelgranene, kjent for sitt tette og fyldige utseende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer