<strong>Reagerer:</strong> Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn sier det ikke er en offentlig oppgave å lære unge jenter å sloss. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
Reagerer: Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn sier det ikke er en offentlig oppgave å lære unge jenter å sloss. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer

- Send pengene tilbake

Unge venstre om Lysbakkens selvforsvarspenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ledere i politiske ungdomsorganisasjoner reagerer sterkt på Dagbladets avsløring av at SV-statsråd Audun Lysbakken bevilget 154 000 kroner til sin egen ungdomsorganisasjon SU. Pengene skulle organisasjonen bruke på feministisk selvforsvar.

- Dette er utrolig drøyt. Det er å kanalisere skattepenger inn til eget parti. Dette må de levere tilbake, sier Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn.

Det ble aldri bekjentgjort offentlig at det var statlige penger å hente for de som vil drive selvforsvarstrening for jenter. Bare Sosialistisk Ungdoms Jenteforsvaret og prosjektet «Seksuell helse og trakassering», som drives av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) Trondheim, Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og Sør-Trøndelag fylkeskommune, var i kontakt med departementet om ordningen.

Begge søkte og begge fikk penger - en halv million kroner til sammen.

- Som leder av Unge Venstre kan jeg ikke huske å ha fått noen forespørsel om å være med på dette. Når pengene sendes rett til hans egen ungdomsorganisasjon er dette uakseptabelt, sier Rotevatn. 

Han påpeker at Unge Venstre i utgangspunktet er i mot hele ordningen med selvforsvarskurs for jenter:

- Det er ikke en viktig offentlig oppgave å lære jenter å sloss, sier han.

Betenkelig
Også Unge Høyre-leder Henrik Asheim reagerer sterkt.

- Dette er veldig betenkelig. Jeg tror Lysbakken hadde reagert om en Høyrestatsråd hadde bevilget penger til Unge Høyre for å reise rundt på videregående skoler og undervise, sier han.

Han forteller at i Akershus fylkeskommune, der han er folkevalgt, har innført selvforsvarskurs for jenter som et tilbud i gymtimen. Han ser for seg at judoklubber eller andre organisasjoner er bedre egnet til å lære bort selvforsvar enn ungdomspolitikere er.

- Hvis noen bevilger offentlige penger til noen som skal gjøre en oppgave, må det være slik at de som får pengene er de some er best i stand til å gjøre oppgaven.

<strong>Reagerer:</strong> Leder i Unge Høyre, Henrik Asheim. Foto: Kyrre Lien / Scanpix .
Reagerer: Leder i Unge Høyre, Henrik Asheim. Foto: Kyrre Lien / Scanpix . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer