Sender 30 000 nye soldater til Irak

Bush arbeider med en ny Irak-strategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter nyttår vil Bush-administrasjonen sende opptil 30 000 nye soldater til Irak, ifølge en amerikansk myndighetsperson. De nye styrkene har som oppdrag å hjelpe å stanse volden, melder BBC.

Informasjonen kommer etter at den republikanske senatoren John McCain i går krevde at det skulle sendes titusener flere soldater til Irak.

Neste uke legger Bush-administrasjonen frem en ny strategi for Irak. Det var planlagt at  president george W. Bush  i den forbindelse skulle holde en tale, men han har valgt å utsette talen til januar.

- Talen er ikke ferdig

Det er ventet at han i talen kunngjør hvilken retning Irak-politikken skal ta, skriver BBC News.

- Talen er ikke ferdig ennå, er begrunnelsen fra det Hvite Hus på at den nå utsettes.

Iraq Study Group, som er nedsatt for å se på krigføringen i Irak, har kommet med en rapport som konkluderer med at strategien USA har i Irak, ikke lenger er mulig å følge. Den sier ikke konkret når amerikanske tropper må ut av landet, men at det må skje tidlig i 2008. Gruppen anbefaler også USA å gjennomføre samtaler med Iran og Syria.

Samtidig som Bush arbeider med å finne en ny strategi i Irak, blir de amerikanske soldatene i landet anklaget for å angripe hjelpeorganisasjoner. Irakisk Røde Kors sier at deres største problem, er at de blir angrepet av de USA-ledede styrkene i landet.

140 000: Så mange amerikanske soldater er det i Irak i dag. Foto: SCANPIX
140 000: Så mange amerikanske soldater er det i Irak i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

USA har allerede 140 000 soldater i Irak.