Sender alle gislene hjem

Alle de frigitte gislene må forlate Storbritannia. 60 personer har allerede varslet at de vil søke politisk asyl i landet. Se video fra dramaet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se videobildene av gislene, kaprerne og pressekonferansen i dag.

Innenriksminister Jack Straw har personlig tatt hånd om situasjonen som er oppstått i kjølvannet av kaprerdramaet. I dag sa han at ingen skal dra fordel av en flykapring.

- Vi skal følge alle lover, men jeg vil se alle reise ut av dette landet så snart det er praktisk mulig, sa Straw.

Innenriksministeren levner ikke mye håp for de 60 som har ytret at de vil søke opphold i landet på vegne av seg selv og sine 14 pårørende. Det er uklart om noen av de 21 arresterte er blant dem som har ønsket å søke politiske asyl, skriver BBC News.

Hard asyllinje

Jack Straw får støtte i Underhuset for sin harde linje mot asylsøknadene som ventes å komme:

- Dette kan ikke bli måten å søke asyl på. Det finnes nok av måter å komme seg inn i landet allerede, sa Toryleder, William Hague.

Dermed blir alle de 150 passasjerene hjemsendt så snart det er praktisk mulig. Nå befinner gruppen seg på et firestjerners Hiltonhotell. Allerede i natt ankommer et charterfly Stansted for å fly de som ønsker det tilbake til Afghanistan.

Våpenbeslag

Leder for forhandlingsgruppen, David Stevens fra Essexpolitiet, har i dag gått igjennom hele flyet og bekrefter at kapringen har vært godt planlagt:

- Jeg kan kategorisk slå fast at når du finner fem kniver, fire håndvåpen, en slosshanske, to detonatorer og to usikrede granater, er det i høyeste grad snakk om en reell kapring, sa Stevens i ettermiddag.