Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sender Eklunds DNA-profil til Interpol

Drapsmann sjekkes mot uoppklarte saker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi ga torsdag klarsignal til at Anders Eklunds DNA-profil skal legges inn i en internasjonal database som brukes av Interpols 186 medlemsland.

Det internasjonale politiets hovedkvarter i Lyon ba om å få utlevert DNA-opplysningene, som nå skal sendes digitalt fra Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping, skriver Dagens Nyheter.

Som lastebilsjåfør har 42 år gamle Eklund reist til flere land, og politiet i både Norge, Tyskland, Finland og Danmark ønsker å sammenligne DNA-profilen hans med spor fra uoppklarte saker.

- Dette er ikke noe vi gjør hver dag. Det må dreie seg om mistanker om alvorlige lovbrudd for at noen skal havne i Interpols registre. Politiet i alle landene kan bruke registeret, sier seksjonssjef Kent Widing i Interpol i Stockholm.

Eklund har innrømmet å ha drept ti år gamle Engla Juncosa-Höglund, samt drapet på en kvinne i Falun i år 2000.

(NTB)

SJEKKES AV INTERPOL: DNA fra Anders Eklund, som har innrømmet drapet på svenske Engla Juncosa-Höglund (10), skal kunne bli sammenlignet med spor fra uoppklarte saker. Foto: PRIVAT
SJEKKES AV INTERPOL: DNA fra Anders Eklund, som har innrømmet drapet på svenske Engla Juncosa-Höglund (10), skal kunne bli sammenlignet med spor fra uoppklarte saker. Foto: PRIVAT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media