Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sender flere fly i kveld

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, opplyser til Dagbladet at opptil 360 passasjerer flys hjem fra Kanariøyene i kveld. Mens talsperson for Norwegian, Christer Baardsen, opplyser at de henter hjem opptil 799 passasjerer mandag kveld.

STENGT: Flyplassen på Gran Canaria er stengt pågrunn av en sandstorm. Video: Twitter Vis mer

Seint mandag opplyser pressesjef i SAS, John Eckhoff, overfor Dagbladet at flyselskapet har to fly som står klare til å fly opptil 360 passasjerer hjem fra Kanariøyene mandag kveld.

Talsperson for Norwegian, Christer Baardsen, forteller til Dagbladet at også de har to ekstrafly som vil hente hjem passasjerer fra Gran Canaria. Det ene flyet har kapasitet til 455 passasjerer, mens det andre har kapasitet til 344 passasjerer.

Flyene er ventet å lande enten mandag kveld eller natt til tirsdag.

Sandstorm

Lørdag ble flyplassen på Gran Canaria stengt grunnet sandstorm, og over 2000 nordmenn har vært sandfaste på Kanariøyene. Totalt ble 1080 SAS-passasjerer rammet av værfenomenet.

På tidspunktet da flyplassen ble stengt, hadde SAS seks fly på bakken. Nå har tre av flyene gjennomgått en teknisk sjekk, mens det fortsatt er usikkert når de resterende tre blir klarert til å fly igjen.

- To av flyene kommer til å ta av i kveld, mens ett av dem tar av i morgen tidlig. Flyene har plass til 180 passasjerer hver. I tillegg har vi et fly på vei dit fra København, men på grunn av forsinkelser må det overnatte i Las Palmas. I dette flyet er det plass til 262 passasjerer, sier Eckhoff til Dagbladet.

Sikkerhetssjekk

Norwegian-talsperson Baardsen opplyser at de har åtte fly på bakken på Las Palmas, som må gjennomgå en sikkerhetssjekk før de klareres til å fly. . Før flyene kan lette, må de gjennom en grundig sikkerhetssjekk for å forsikre at de ikke har tatt skade av sanden.

- Teknikere er nå fremme og i gang med arbeidet, men vi håper på forståelse for at dette kan ta tid. Så snart flyene er klarert, vi de bli klargjort med tanke på retur til sine destinasjoner, uttaler han til Dagbladet.

Totalt har Norwegian noen tusen passasjerer som er strandet på Kanariøyene, ifølge Baardsen.

- Vi forstår kundenes frustrasjon. Til sammen har vi noen tusen passasjerer som er strandet på Kanariøyene, men dette er en situasjon som har rammet flere flyselskaper, ikke bare Norwegian. Så det gjør situasjonen der nede ekstra krevende.

GRAN CANARIA: Oddvar Stenstrøm er en av turistene på Gran Canaria, og han raser over elendig oppfølging av passasjerer på Las Palmas. Video: Privat / Twitter. Vis mer

Sender SMS

Eckhoff forteller at SAS sender ut SMS til sine passasjerer med informasjon om hvordan de kan bli med flyene som er på vei til Skandinavia. Dersom man går glipp av meldingen, er imidlertid ikke alt håp ute, sier Eckhoff.

- Ettersom det er totalt 1080 SAS-passasjerer som ble værfaste på Kanariøyene, har vi ikke plass til alle på de fire flygingene. Men vi håper å få satt opp nye flyginger, slik at vi får returnert folk så fort som mulig.

Pressesjefen sier at det er en krevende situasjon.

- Den totale situasjonen har vært krevende. At en sandstorm treffer på denne måten, er ikke hverdagskost for oss som flyselskap. Og vi forstår at det også er krevende for passasjerer som ble rammet av dette.

Kritikk

Tidligere TV-profil Oddvar Stenstrøm er en av de rammede. Søndag kveld uttalte han til Dagbladet at han er kritisk til mangelen på informasjon fra SAS.

- Informasjonsavdelingen til SAS er totalt ubrukelig. Samtlige bør få sparken, tordnet Stenstrøm på telefon til Dagbladet.

Eckhoff forstår at det har vært krevende.

- Vi har virkelig forsøkt å bistå dem, og vet at informasjonsflyten har bedret seg etter hvert. Samtidig kan vi som flyselskap lære av det som skjedde denne helgen.

- Nå begynner vi å få ting på stell, og håper at folk kommer seg tilbake til Skandinavia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!