Sender flere fly i kveld

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, opplyser til Dagbladet at opptil 360 passasjerer flys hjem fra Kanariøyene i kveld. Mens talsperson for Norwegian, Christer Baardsen, opplyser at de henter hjem opptil 799 passasjerer mandag kveld.

STENGT: Flyplassen på Gran Canaria er stengt pågrunn av en sandstorm. Video: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seint mandag opplyser pressesjef i SAS, John Eckhoff, overfor Dagbladet at flyselskapet har to fly som står klare til å fly opptil 360 passasjerer hjem fra Kanariøyene mandag kveld.

Talsperson for Norwegian, Christer Baardsen, forteller til Dagbladet at også de har to ekstrafly som vil hente hjem passasjerer fra Gran Canaria. Det ene flyet har kapasitet til 455 passasjerer, mens det andre har kapasitet til 344 passasjerer.

Flyene er ventet å lande enten mandag kveld eller natt til tirsdag.

Sandstorm

Lørdag ble flyplassen på Gran Canaria stengt grunnet sandstorm, og over 2000 nordmenn har vært sandfaste på Kanariøyene. Totalt ble 1080 SAS-passasjerer rammet av værfenomenet.

På tidspunktet da flyplassen ble stengt, hadde SAS seks fly på bakken. Nå har tre av flyene gjennomgått en teknisk sjekk, mens det fortsatt er usikkert når de resterende tre blir klarert til å fly igjen.

- To av flyene kommer til å ta av i kveld, mens ett av dem tar av i morgen tidlig. Flyene har plass til 180 passasjerer hver. I tillegg har vi et fly på vei dit fra København, men på grunn av forsinkelser må det overnatte i Las Palmas. I dette flyet er det plass til 262 passasjerer, sier Eckhoff til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer