Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sender fortsatt brev til World Trade Center

- Før eller senere vil avsenderne innse at tårnene ikke eksisterer lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem år etter 11. september kommer det fortsatt brev til det som tidligere var World Trade Center. Hver dag tar posten seg av hundrevis av brev til en adresse som ikke lenger eksisterer.

Like ved Ground Zero fins det et postkontor som tar i mot all posten.

Mottar fortsatt telefonregninger

Telefonregninger, forsikringspapirer, informasjon fra vinklubben, til og med utbetalinger fra myndighetene blir sendt til den ikkeeksisterende adressen. Alle er merket med postnummeret 10048 som en gang ble brukt på brev til tvillingtårnene

- Jeg regner med at før eller senere vil avsenderne innse at tårnene ikke eksisterer lenger, sier Seprina Jones til AP.

Hun tar seg av posten til det som en gang var World Trade Center.

- Men jeg vet bare ikke når de vil innse det, fortsetter hun.

Store bedrifter er blant avsenderne

SORTERER POST TIL TVILLINGTÅRNENE: - Jeg regner med at før eller senere vil avsenderne innse at tårnene ikke eksisterer lenger, sier Seprina Jones. Foto: AP/Scanpix
SORTERER POST TIL TVILLINGTÅRNENE: - Jeg regner med at før eller senere vil avsenderne innse at tårnene ikke eksisterer lenger, sier Seprina Jones. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Avsenderne er blant USAs største bedrifter og organisasjoner. Alt fra butikkjeder til sykehus sender brev til adressen. Men det er ikke klart hvorfor brevene fortsetter å komme.

- Mange bedrifter har ikke oppdatert adresselistene sine, sier Pat McGovern, talskvinne for U.S. Postal Services til AP.

U.S. Postal vil ikke oppgi navn på avsendere eller mottakere av disse brevene. AP har vært i kontakt med flere bedrifter som hadde adresse World Trade Center, men de vil ikke kommentere saken.

Videresender ennå

Posten som kommer til denne adressen blir behandlet på flere forskjellige måter når den ankommer postkontoret i Church Street.

Noen bedrifter betaler for en tjeneste hvor postkontoret oppbevarer posten til mottakeren henter den. Noe blir returnert til avsender, noe blir videresendt til mottakerens nye adresse mens resten av posten blir sendt til et resirkuleringsfirma i Brooklyn for å destrueres.

Det er sjelden U.S. Postal Service videresender post fra en ikkeeksisterende adresse fem år senere.

- Vanligvis ettersender vi i ett år, men vi gjør et unntak her, sier McGovern.

image: Sender fortsatt brev til World Trade Center

- Der mistet du ruten din

Rafael Feliciano var en av dem som pleide å levere post til tvillingtårnene. Han var postbud med ansvar for 78. etasje og helt opp til 100. etasje i sørtårnet i tre år. Han så tårnet kollapse på TV mens han satt på en bar et lite stykke unna sammen med en kollega.

- Da snudde han seg til meg og sa at der mistet du akkurat ruten din, forteller Feliciano.

Etter at støvet la seg tilbrakte han flere uker med å identifisere arbeidere som kom for å hente posten sin. Han så etter kjente fjes i håp om at de hadde overlevd terrorangrepet.

- Det har gått fem år. Hvor mange mennesker er det som ikke vet at tårnene er borte?

Feliciano arbeider nå som sjåfør etter å ha utviklet en frykt for å gå inn i høye bygninger.

- Du begynner å tenke tilbake på den dagen hele tiden. Det er derfor jeg sluttet med ruten min. Det er som å ha en film i hodet som spilles om og om igjen, sier han til AP.

Hele Norges coronakart