Sender fregatt på piratjakt

KNM Fridtjof Nansen skal beskytte norske og utenlandske skip utenfor Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Regjeringen har vedtatt å sende den norske fregatten KNM Fridtjof Nansen til EUs anti-piratoperasjon utenfor Somalia.

- Det har vært diskutert en stund om vi skulle delta i operasjonen. Nå ser vi at den første fregatten vil rekke å bli klar til operativ drift slik at vi kan delta, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Halvt år
Den nye fregatten har et mannskap på omlag 150. Den vil forsterkes med et bedre sanitetselement for å kunne håndtere alvorlige skader på eget mannskap eller andre sjømenn mens den opererer i området.

Den norske fregatten skal delta i i EUs maritime operasjon i inntil seks måneder. Planlegging og klargjøring av fregatten vil bli iverksatt med sikte på deltakelse fra august i år.

- Betydelig trussel
- Piratvirksomhet utenfor kysten av Somalia utgjør en betydelig trussel for humanitære forsyninger til Somalia og for internasjonal skipsfart. Som stor skipsfartsnasjon er det naturlig at Norge deltar i arbeidet med å beskytte internasjonal skipsfart, sier Strøm-Erichsen.

Også handels- og næringsminister Sylvia Brustad og direktør Malin Stensønes fra Norges rederiforbund var til stede under pressekonferansen på Forsvarsdepartementet i ettermiddag. Det samme var generalinspektøren for sjøforsvaret, Haakon Bruun-Hanssen.

1000 skip
Styrken i operasjonen består foreløpig av fartøyer og overvåkingsfly fra Hellas, Storbritannia, Frankrike, Spania, Italia og Tyskland.

Omlag 1000 norske skip frekventerer det piratutsatte farvannet hvert år.

- Det er til enhver tid fire-fem norske skip i området, sier Sylvia Brustad.

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer