Sender hele SEFO på kurs

Justisdepartementet sender SEFO på kurs. I samarbeid med riksadvokat Tor-Aksel Busch skal samtlige 66 SEFO-medlemmer, varamedlemmer inkludert, på et to dager langt seminar i Sandvika utenfor Oslo 19.-20. april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sentral problemstilling er å få en mest mulig lik behandling av anmeldelser i de 11 SEFO-organene landet rundt.

Leder i Politiets Fellesforbund (PF), Arne Johannessen, sier til Dagbladet at likebehandling av SEFO-saker er avgjørende for troverdigheten til hele SEFO-systemet.

Ikke imponert

- Dette er både av hensyn til publikum og til politietatens ansatte. Samtidig må det være likebehandling av tjenestemenn i grunnstillinger og ledelsen i politiet. Det har det ikke alltid vært, understreker Johannessen.

PF-lederen er ikke særlig imponert over landets politimestere, når en tjenestemann i politidistriktet blir anmeldt til SEFO, og saken deretter omtales i media.

- Politimesterne har et arbeidsgiveransvar for alle sine ansatte. Dette må de synliggjøre bedre i forhold til SEFO-saker.

Fronter ikke

- Våre medlemmer opplever i altfor stor grad at politiledere ikke fronter massemedias spørsmål i slike saker, men nærmest gjemmer seg bak at SEFO er koblet inn, sier Johannessen.

- Politimesterne framstår ofte som om de er redde for kritikk, og vil ikke uttale seg i påvente av at SEFO skal gjøre seg ferdig med etterforskingen.

- Dette blir en helt unødvendig ekstrabelastning for de involverte tjenestemenn og -kvinner. Politilederne må kunne besvare og kommentere de politimessige handlinger som er foretatt, sier Johannessen.

Et detaljert program for SEFO-møtet på Rainbow Hotel Oslofjord foreligger foreløpig ikke.

jorgen.tangnes@dagbladet.no