- AVVISER: Daglig leder Torgeir Eriksen (38) i det nye sikkerhetsselskapet iKey Solutions tar fullstendig avstand fra 23-åringen som ble arrestert i Irak. Her fra tida da selskapet het Special Intervention Group. Foto: SIG/TV 2
- AVVISER: Daglig leder Torgeir Eriksen (38) i det nye sikkerhetsselskapet iKey Solutions tar fullstendig avstand fra 23-åringen som ble arrestert i Irak. Her fra tida da selskapet het Special Intervention Group. Foto: SIG/TV 2Vis mer

- Sender ikke leiesoldater til Irak

Torgeir Eriksen, tidligere Friksen, nekter for at den arresterte 23-åringen jobber for ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Daglig leder Torgeir Eriksen (38) i iKey Solutions tar fullstendig avstand fra 23-åringen som ble arrestert i Irak.

- Han jobbet ikke for oss, og jeg har ingen anelse om hva han gjorde i Irak, sier Eriksen, tidligere Friksen, til Dagbladet.

- Vi har ikke sendt mannskaper til Irak.

Uønsket oppmerksomhet Eriksen ønsker verken navn eller bilde av seg i avisa, og nekter å la seg sitere. Dagbladet har i samtaler med Eriksen gjort det klart at det ikke er aktuelt å sitere ham anonymt, og at saken er av så stor interesse at han vil bli sitert ved navn.

- Det er helt urimelig at dere trekker mitt navn inn i en potensiell kriminalsak, en sak jeg ikke aner noe om. Nok en gang ødelegger norske medier for mitt forsøk på å bygge opp et selskap, sier Eriksen.

Eriksen hevder 23-åringen verken har kontrakt eller er blitt tildelt noe som helst oppdrag i Irak av ham eller selskapet iKey Solutions, selskapet som i hemmelighet er registrert som etterfølgeren til det mye omtalte SIG-gruppen.

Les hele historien om selskapet i dagens papirutgave av Dagbladet.

Uten oppdrag Ifølge Eriksen ble 23-åringen tirsdag fortalt i klare ordelag hvor dum han var som benyttet selskapets e-postadresse.

- Hans e-postkonto er nå stengt. Han kommer nok aldri til å jobbe for oss etter dette, sier Eriksen.

- En slik e-postadresse som han disponerte er noe vi tilbyr alle som har tatt våre sikkerhetskurs. Det betyr ikke at han jobber for oss, sier Eriksen.

Likhet Det en ganske lik forklaring som den Eriksen brukte overfor Tjostolv Moland og Joshua French da disse ble arrestert for drap i Kongo, utstyrt med firmanavnet SIG Uganda.

Overfor Dagbladet har Eriksen uttalt at Moland og French bare lånte SIG-navnet, og at de senere skulle etablere seg under eget navn. Eriksen kjenner både Moland og French fra tidligere oppdrag, i Norge og i utlandet.

23-åringen arrestert i Irak har etter hva Dagbladet får opplyst tidligere jobbet med French i Aden-bukta utenfor Somalia, der de to kjempet mot somaliske pirater.

- Han er en bekjent av meg, og har rent rulleblad, sier Eriksen om 23-åringen.

ARRESTERT I IRAK: Den 23 år gamle nordmannen nekter å si hvorfor han ble arrestert. Foto: Privat
ARRESTERT I IRAK: Den 23 år gamle nordmannen nekter å si hvorfor han ble arrestert. Foto: Privat Vis mer