Sender ingen regning til familiene i Norge

- Har vel brukt 10 000 dollar. - Vi er jo her for å jage hvalbåter, sier Paul Watson (60).

- JAGER HVALBÅTER:  - Vi regner med at noen hjelper oss når vi trenger det, sier kaptein Paul Watson på "Stev Irwin", som har lagt ned flere døgn pluss over 20 timer med helikopter i letingen etter "Berserk". Foto: Eric Change, Sea Shepherd.
- JAGER HVALBÅTER: - Vi regner med at noen hjelper oss når vi trenger det, sier kaptein Paul Watson på "Stev Irwin", som har lagt ned flere døgn pluss over 20 timer med helikopter i letingen etter "Berserk". Foto: Eric Change, Sea Shepherd. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Direktør Jan-Gunnar Winter ved Norsk Polarinstitutt varslet i Dagbladet mandag at «Berserk»-ekspedisjonen risikerer regninger i millionklassen etter leteaksjonene i Antarktis.

Ekspedisjonen hadde ikke søkt tillatelse etter Antarktis-trakten, som blant annet ville forutsatt en forsikringsgaranti mot slike utgifter.

Men skip og mannskap som har lagt ned flest timer i letingen etter skuta og mannskapet på tre, kommer ikke til å sende noen regning.

Det bekrefter kapteinen på «Steve Irwin», Paul Watson (60), overfor Dagbladet.

Over 20 timer i lufta Skuta til miljøaktivistene i organisasjonen Sea Shepherd og helikopteret ombord har dekket et leteområde på om lag 10 000 kvadratkilometer i Rosshavet og langs kysten av Franklinøya. Helikopteret har vært i lufta over 20 timer for å lete etter «Berserk» og mannskapet.

- Nei, vi kommer ikke til å sende noen regning verken til familiene i Norge eller til norske myndigheter, sier Watson til Dagbladet på telefon fra «Steve Irwin» like før midnatt natt til tirsdag norsk tid.

Nå er Watson og mannskapet på vei mot Hobart på den australske øya Tasmania. Dit er de ventet 6. mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer