TRUMP: USAs president Donald Trump holdt onsdag forrige uke en pressebrief om hvordan de skal bekjempe voldelig kriminalitet i byene. VIDEO: AP Vis mer

- Sender inn flere føderale agenter

For å stoppe opprørene i Portland, vil Trump-administrasjonen nå vil sende enda flere føderale styrker dit, melder Washingthon Post.

Publisert

Demonstranter har vært ute i gatene i Portland siden George Floyd døde i politiets varetekt i Minneapolis i mai, og det har oppstått flere voldelige sammenstøt.

President Donald Trump mener Portland ikke har vært i stand til å håndtere situasjonen. Derfor har han sendt føderale styrker dit.

Nå varsler Trump-administrasjonen at de vil sende enda flere føderale styrker til Portland, ifølge Washington Post.

Begrunnelsen er at man frykter å miste kontroll, skriver avisa.

- Vil stoppe

Ifølge avisa var det 114 føderale agenter i Portland i midten av juli. Det er uklart hvor mange av de som er der nå som vil bli sendt hjem når de nye styrkene kommer.

Det er ventet at Det hvite hus skal diskutere disse planene i dag, mandag, skriver Washington Post.

Trump-administrasjonen har uttalt at de «vil stoppe de voldelige anarkistene», og sier også at de sender styrkene dit for å beskytte den føderale domstolsbygningen mot demonstranter.

Styrken omfatter ansatte i Immigration and Customs Enforcement (ICE), Transportation Security Administration (TSA) og kystvakta, ifølge New York Times.

Senatoren og demokraten Jeff Merkley fra Oregon anklager føderale styrker for å ha skapt kaos og vold i Portland.

- Flere føderale styrker vil bety mer kaos og vold, skriver Merkley på Twitter natt til tirsdag norsk tid.

Ba om stans

Den siste uka har de føderale styrkene i Portland i Oregon rukket å opprøre flere enn senatoren.

Ordføreren i Portland har kalt oppførselen deres grunnlovsstridig, og andre folkevalgte er i harnisk.

Oregons øverste justismyndighet, Ellen Rosenblum, anla søksmål mot Trump-administrasjonen og anklaget de føderale styrkene fra å pågripe demonstranter uten rimelig grunnlag, for å ha fjernet demonstranter i umerkede biler, og for overstadig bruk av makt.

Hun ba derfor om midlertidig og umiddelbar stans i den føderale styrkens pågripelser av demonstranter.

Lørdag avviste imidlertid en amerikansk dommer anmodningen om å stanse de føderale styrkene fra å pågripe demonstranter i Portland.

David Morrell, en advokat for Trump-administrasjonen, kalte Rosenblums krav usedvanlig. Han argumenterte overfor dommeren i et rettsmøte at Rosenblums søksmål kun var basert på noen få forklaringer fra vitner og en video som var blitt publisert på Twitter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer