Svartelistet trønder har konkurskarantene til 2019:

Sender lokke-fakturaer fra nytt firma

Han fikk forbud mot å involvere seg i norske selskap etter konkurs. Nå fortsetter den unge trønderen ved hjelp av sitt enkeltpersonforetak.

Sender lokke-fakturaer fra nytt firma
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Alle bedrifter skal føre internkontroll/systematisk HMS-arbeid», står det på fakturaen som Joakim Hokstad (24) sendte ut gjennom sitt enkeltpersonforetak i april. De siste par årene har en rekke bedrifter og kommuner fått slike giro-lignende henvendelser fra hans selskap.

Men det svært få vet, er at den unge trønderen er en av 638 nordmenn som siden mai ifjor har stått på en inntil nylig hemmeligholdt liste, nemlig det norske konkursregisteret.

Klikk her for å søke i det hemmeligholdte konkursregisteret.

Tar man en nærmere kikk på skrivet fra den unge trønderens selskap, vil man oppdage at det slett ikke er snakk om noen faktura.

Så har også hans virksomhet de siste to årene blitt politianmeldt en rekke ganger, nettopp for fakturabedrageri.

- Meget snedig gjort

Mens anmeldelsene blir henlagt etter tur, fortsetter Hokstad å sende ut sine regninger. Selv kaller han dem for «tilbud». Men kundene opplever det annerledes:

- Det er meget snedig gjort, sier Tom Eirik Sund i selskapet Auto-Utrustning AS til Dagbladet, som selv mener seg utsatt for et svindelforsøk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer