Sender marinen til Syria

Russland sender marinefartøy for å forsvare basen sin i Syria.

SENDER MARINEN: Russland sender fartøyer for å hjelpe, eventuelt avakuerer, russere i Syria. Her er det russiske marinefartøyet "Kaliningrad" på besøk i Kiel i Tyskland tidligere i måneden. EPA/ANGELIKA WARMUTH
SENDER MARINEN: Russland sender fartøyer for å hjelpe, eventuelt avakuerer, russere i Syria. Her er det russiske marinefartøyet "Kaliningrad" på besøk i Kiel i Tyskland tidligere i måneden. EPA/ANGELIKA WARMUTH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er det russiske telegrambyrået Interfax som mandag melder dette, og henviser til en marinekilde.

Grunnen  er uroen i landet der Russland har sin eneste gjenværende militærbase utenfor det gamle Sovjetunionen. To store transportfartøyer og en slepebåt skal snart være på vei.

Skipene skal forsvare russiske borgere i byen Tartus, der marinebasen ligger, og de skal være tilgjenglige for å evakuere russere, hvis det skulle bli nødvendig. Det er rundt 40 000 russere i Syria.

Det er ikke klart hvor mange marinefartøyer som skal følge de russiske transportfartøyene.

Russland har fått sterk kritikk fra blant annet USA for å forsyne Assad-regimet i Syria med våpen. Utenriksminister Hillary Clinton har blant annet kritisert Russland for å ha forsynt Syria med helikoptere, men trolig er det snakk om to russiske helikoptere som har vært til service i Russland, etter kontrakter inngått på 1990-tallet. Assad-regimet har den siste uka brukt kamphelikoptere  for å bekjempe opposisjonen, og skyte mot sivile.

Syria hadde nære politiske og militære kontakter med Sovjetunionen under Den kalde krigen. Russland er også Syrias viktigste støttespiller i diplomatiet rundt den syriske krisa, og har ved to anledningen hindret at landet har fått FN-sanksjoner mot seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer