Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sender «militære rådgivere» til Libya

Britiske offiserer skal veilede opprørskrigen mot Kadhafi.

TRENGER RÅD: En gruppe jublende rebeller på veien mellom Benghazi og Ajdabiyah i slutten av mars. Nå får de hjelp av britiske offiserer. Foto: REUTERS/Suhaib Salem/SCANPIX
TRENGER RÅD: En gruppe jublende rebeller på veien mellom Benghazi og Ajdabiyah i slutten av mars. Nå får de hjelp av britiske offiserer. Foto: REUTERS/Suhaib Salem/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er den britiske utenriksministeren William Hague som opplyser om at en gruppe med ti offiserer skal sendes til opprørshovedkvarteret i Benghazi for å være rådgivere for rebellene.

Ifølge BBC skal de blant annet gi trening i logistikk og etterretning som del av en fransk-britisk operasjon.

Hague sier oppdraget ikke bryter med FN-resolusjonen som utelukker utenlandske bakkeoperasjoner i Libya. Han sier offiserene ikke vil delta i kamp, og at operasjonen er nødvendig for å bidra til beskyttelsen av sivile.

- Styrken vil gjøre det mulig for Storbritannia å fortsette arbeidet som alt er i gang med å støtte og rådgi det nasjonale overgangsrådet i hvordan man kan bedre beskyttelsen av sivile. De vil spesielt gi råd om hvordan de kan forbedre sin militære organisasjonsstruktur, kommunikasjon og logistikk. Inkludert hvordan de best kan distribuere humanitær og medisinsk hjelp, sier Hague til BBC.

De britiske vil etter det BBC erfarer operere i sivile klær, men bære pistol.

Storbritannia har allerede levert både skuddsikre vester og telekommunikasjonsutstyr til rebellene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media