Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sender mp3 på Petre

Og Radio Oslofjord til hele Norge. Streikende NRK-ansatte har allerede satt advokatene sine på Bernander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skjermene og frekvensene har på ingen måte gått helt i svart, og  nå krangler partene allerede om hva som er innenfor spillereglene.

2400 i streik

Etter at alle NRK-journalister og rundt 900 teknikere gikk ut i streik klokka 15.01,  sendte NRK1 en periode kun en plakat med melding om streiken, men sendte klokka 17 et ungdomsprogram.

Radiolyttere som skrur seg til P1 og P2 får på sin side inn lokalsendingen «Radio Oslofjord». Det reagerer leder for streikekomiteen Pål Hansen på.

- At en lytter i Tana i stedet for våre streikende journalisters produkt får en ung plateprater i Radio Oslofjord som spiller sin musikk, er litt spesielt. Vi har fått våre jurister til å se på dette, foreløpig går vår medfølelse til lytteren i Tana, sier han til Dagbladet.no.

Streikegeneralen forteller at komiteen nå har «skjerpet årvåkenhet» på alle NRKs sendinger de neste timene.

- Vi vil gi klar beskjed til ledelsen om noe er utenfor det som er god oppførsel under denne type konflikt, lover Hansen.

Også nisjekanalen «NRK mP3», med snakkende DJ, pumper nå ut tekno- og dancemusikk også på P3s frekvenser. Den manøveren fra ledelsen er svært lite populær blant de streikende ved NRK Tyholt i Trondheim

- GODT NOK BETALT: Kringastingssjef John G. Bernander mener ikke NRK-ansatte har noe å klage over, men provoserer også de streikende med å kjøre flest mulig sendinger ut på lufta i kveld. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
- GODT NOK BETALT: Kringastingssjef John G. Bernander mener ikke NRK-ansatte har noe å klage over, men provoserer også de streikende med å kjøre flest mulig sendinger ut på lufta i kveld. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

- De har på en eller annen måte fått koblet over den automatisk avviklede mP3-sendingen til Petre-flaten. Det har vakt sterke reaksjoner blant klubbmedlemmer i begge de to kanalene her oppe. Dette liker vi dårlig, forteller tillitsvalgt Trond Soot-Ryen til Dagbladet.no.

På tv sendte NRK2 «Svisj» i omlag en halvtime etter konflikten var et faktum, og klokka 16 en reprise på debattprogrammet «Standpunkt», med to programledere.

Det sistnevnte har også vakt reaksjoner. Det har tidligere i NRKs streikehistorie vært praksis å under konflikten ikke sende opptak på tv eller radio av ansatte som har gått ut i streik.

- Dette tar vi som en selvfølge, det forventer vi at ikke skal skje, sier streikegeneral Hansen.

Bislett Games ikke på NRK

Den sentrale streikeledelsen i NRKJ jobbet i ettermiddag med å skaffe seg oversikt over hva Bernander sender på de ulike kanalene, får Dagbladet.no opplyst.  Det gjorde også ledelsen selv.

- Vi jobber med å lage en ordentlig oversikt og vil sende den ut så fort vi kan, sier markeds- og kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin i NRK.

Han vet foreløpig ikke hvordan sendeskjemaene vil se ut framover, utover at enkelte programmer vil bli sendt.

Sender mp3 på Petre

Blant sendingene som blir rammet er det første Golden League-stevnet på Bislett klokka 19.50 fredag, som nå i hvert fall ikke vil havne på statskanalen.

- Vi har sagt nei til dispensasjonssøknaden for Bislett Games, sier KL-leder Sten Kyrre Killi til Nettavisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling