Sender narkomane til scientologene

Her behandles Hege (29) fra Våler av scientologer. Norske kommuner bidrar med millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Hege Jakobsen (29) fra Våler i Solør har sittet i en badstue i Danmark fire timer. Det har hun gjort i over 20 dager. Hun skal svette ut stoffer og dårlige minner fra kroppen.

- Man opplever mange rare ting når jeg sitter i saunaen. Blant annet opplever jeg at gamle arr begynner å synes, sier Hege til Dagbladet.no.

Hege er bare en blant nærmere 50 norske misbrukere som har sittet og svettet i det klamme rommet.

Behandles med sauna

- Man har foretatt IQ-tester før man starter saunaprogrammet, og sammenlignet dem med tester foretatt etter at man har tatt programmet. De fleste hadde økt IQ-en med så mye som 15 prosent, sier leder for Narconon Danmark, Ole Thiemer, til Dagbladet.no.

Han tror at man kan svette ut rusen gjennom en kombinasjon av saunabruk, vitaminer og mineraler. Programmet leger stor vekt på bruken av Niacin, et vitamin B også kjent som nikotinsyre. Badstukurset varer gjennomsnittlig i 20 til 30 dager, og hver økt varer opptil fire og halvt time.

Narconon baserer sin behandling på læren til L. Ron Hubbard, mannen som grunnla scientologikirken. Kirken er blitt beskyldt for hjernevasking, og sterkt kritisert for kontroversielle tester og dyre kurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.