Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sender panservogner mot flammene

Forsvaret hjelper brannmannskapene med å lage 4,5 kilometer branngate i Hedmark

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi- og brannmannskaper kjempet onsdag mot skogbranner på tre forskjellige steder i fylket. Brannen i Engerdal skal nå være under kontroll. 

- Brannene ved Stange og Våler holdes nå under oppsyn, sier Geir Bekkedal ved Hedmark politidistrikt. Skogsbrannene skal nå være under kontroll.

I Våler har rundt 40 mannskaper jobbet med å stanse brannen med en branngate på over fire kilometer.

- Skogsmaskiner og panservogner fra forsvaret er med i arbeidet, sier politioverbetjent Kåre Roko var brannstaben i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet evakuerte tidligere onsdag en skoleklasse som var på tur i området, og en bonde og flere kyr. De har også undersøkt hytter i området.

Så langt skal en hytte, flere koier, og minst sju kvadratkilometer skog ha gått med i flammene.

- Vi har ikke fått melding om noen personskader, sier Roko.

I Stange har det vært problemer med oppblussing av flammer etter brannen tirsdag, og det jobbes fortsatt med slokking i området.

BLUSSER OPP: Brannvesenet hadde i kveld fortsatt ikke full kontroll over skogbrannen i Stange i Hedmark. Foto: Odd Stormorken, NAK Flytjeneste / SCANPIX
BLUSSER OPP: Brannvesenet hadde i kveld fortsatt ikke full kontroll over skogbrannen i Stange i Hedmark. Foto: Odd Stormorken, NAK Flytjeneste / SCANPIX Vis mer

- Det virker som de har kontroll, men det har vært en del unødvendig trafikk fra skuelystne, som har vært til hinder i arbeidet. Vi ber folk unngå riksvei 24, sier Roko.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling