Deltautbrudd i Hellas:

Sender politi til mørkerøde øyer

Hellas har sendt politi til populære turistøyer etter bekymring over økt smitte av deltavarianten og mange turister i landet.

STENGT: Turister forran stengte barer og butikker i Mykonos. Foto: Reuters/NTB
STENGT: Turister forran stengte barer og butikker i Mykonos. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De populære øyene Mykonos og Ios, i Hellas, kan bli nedstengt etter et stort smitteutbrudd av deltavarianten blant unge, ifølge The Guardian.

På smittekartet til Det europeiske smittevernbyrået (ECDC), har tretten greske øyer i Egeerhavet blitt markert mørkerøde. Dette gjelder blant annet for populære reisemål som Mykonos, Rhodos og Santorini.

- Deltavarianten har gjort at landet må håndtere sin fjerde smittebølge nå, og ikke i november som for først forventet, sier Hellas' turistminister, Haris Theoharis, til The Guardian.

Sender politihjelp

Etter et vanskelig år for turistindustrien i fjor, håpet Hellas i år å lokke turister tilbake. Det så lovende ut i juni, men det er nå usikkert hvordan resten av sesongen blir.

186 politimenn er sendt til Mykonos for å bistå lokale med å holde kontroll på smittevernregler.

- Mens hoteller og familiesteder registrerer smittevern nøye, er det mer trengsel enn ønskelig å se i barer, spesielt blant yngre mennesker. Vi må derfor prøve å holde en viss balanse, sier Theoharis.

I forrige uke ble også den største øya i Hellas, Kreta, markert som mørkerød.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer