Sender snøscootere for å bistå bilister

På Sørvestlandet er politiet på vei ut med snøscootere for å hjelpe værfaste bilister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fire scooterpatruljer vil kjøre E39 i sørgående retning fra Sandnes til Runaskaret for å veilede og tilby hjelp til flere hundre bilister som står fast i snøkaoset, melder operasjonslederen i Rogaland politidistrikt. Stavanger Aftenblad skriver at politiet vurderer situasjonen som «relativt alvorlig».

I tillegg til scooterpatruljene, har politiet i Rogaland økt beredskapen langs Vestlandets hovedvei. Det er varslet 40 centimeter nysnø og ising i løpet av natten.

Det har vært lange køer onsdag kveld, og politiet ber folk unngå E39. Frivillige mannskaper kalles ut, og det sendes brøyteressurser til området.

- Brøytemannskap vil kjøre kontinuerlig. Med et slikt tett snøvær må trafikantene regne med at turen vil ta lengre tid enn vanlig, sier Eivind Stangeland i Statens vegvesen. Han legger til at det er de mest trafikkerte veiene som blir brøytet først.

Vegvesenet oppfordrer folk til å kjøre forsiktig og med omtanke. Det advares også mot at vogntog med problemer både skaper kø og trafikkfarlige situasjoner flere steder, blant annet ved avkjøringen til Figgjo.

(NTB)