Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sender soldater fra provinsen til Aleppo

Mens kampene raser i Syrias nest største by, Aleppo, trekker regimet ut soldater fra distriktene, og overlater provinsen til opposisjonen.

LØPER FOR LIVET: Aleppos innbyggere løper for livet for å slippe unna maskingeværlid. Kampen om Aleppo er en kamp regjeringen ikke har råd til å tape, men moralen blant soldatene er lav, sier opposisjonen. AFP PHOTO / BULENT KILIC
LØPER FOR LIVET: Aleppos innbyggere løper for livet for å slippe unna maskingeværlid. Kampen om Aleppo er en kamp regjeringen ikke har råd til å tape, men moralen blant soldatene er lav, sier opposisjonen. AFP PHOTO / BULENT KILIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusener av soldater er trukket inn for å slåss i Aleppo.

Folk rømmer
- Et stort antall soldater blir nå omplassert fra Jabal al-Zawiyah til Aleppo, som er strategisk viktigere for regimet enn Idlib, sier oberst Abdel Jabbar al-Oqaidi, talsmann for Den frie syriske hær, til telegrambyrået AFP.

Jagerfly har i går og i dag bombardert Syrias finanssentrum, og helikoptere skyter med raketter og automatvåpen mot posisjoner der de tror opprørerne holder til. Det var i helga opprørsstyrker slo til med stor kraft i Aleppo. Kampene raser, og opprørerne sier regjeringssoldater har dårlig moral.

Imens forsøker vanlige folk å komme seg bort før kamphandlingene tar dem.

Først bombene, så plyndrerne
- Jeg hørte minst 20 raketter bli avfyrt, og også masse maskingeværlid, sier en syrer til TV-stasjonen Al Jazeera. Han kaller seg bare med fornavnet, Omar.

- Nesten alle her har flyktet i panikk, også min familie. Jeg har blitt igjen for å prøve å stanse plyndrerne, ryktene sier at de kommer etter at et område er bombet, sier Omar.

Mens regjeringssoldater strømmer til Aleppo og hovedstaden Damaskus, for at disse symbolene på makt og kontroll ikke skal faller, så blir stadig flere områder «frigjort», sier talsmenn for opprørerne.

- Det er sammenstøt akkurat nå i Aleppo. De er så tøffe at mange av deres soldater stikker av, mens titalls andre deserterer på stedet. Deres moral er veldig lav, sier al- Oqaidi.

I hovedstaden Damaskus er det elitestyrkene til presidentens bror, Maher al-Assad, som har tatt tilbake mesteparten av kontrollen over byen etter opprørernes militære operasjon i forrige uke.

HATOBJEKT President Bashar al-Assad er ingen populær mann i Aleppo. AFP PHOTO / BULENT KILIC
HATOBJEKT President Bashar al-Assad er ingen populær mann i Aleppo. AFP PHOTO / BULENT KILIC Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media