Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sender tsunami-sykehus

Røde Kors feltsykehus har 100 sengeplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi jobber på spreng for å få fraktet feltsykehuset vi brukte i Banda Aceh under tsunamien, fra Djakarta til Yogyakarta på øya Java, opplyser Bernt G. Apeland, kommunikasjonssjef i Røde Kors.

Etter jordskjelvkatastrofen på Java er behovet for nødhjelp stort. Feltsykehuset består av 25 telt og har 100 sengeplasser. Det inneholder operasjonsstue, røntgen, poliklinikk og laboratorium, og skal fungere som et helt vanlig sykehus.

- Samtidig jobber vi med å mobilisere norsk nøkkelpersonell som kan bidra til oppstart av sykehuset. Hvis alt går etter planen, så er sykehuset i drift fra tirsdag eller onsdag, sier Apeland.

- 80 prosent av bygningene rast sammen

Røde Kors satte av 50 millioner kroner i katastrofeberedskap i Indonesia etter tsunamien i 2004.

- Vi vet at dette er et jordskjelvrammet område, og dette viser seg nå. Dette jordskjelvet synliggjør hvor stort behovet er for beredskap i Indonesia, sier pressetalsmann Morten Tønnesen-Krokan i Røde Kors.

Han forteller at det er 400 frivillige arbeidere i katastrofeområdet, og at jobber med å få ut vann, mat, telt og presenninger til de trengende.

- Erfaringsmessig vil utfordringen nå være å gi folk den førstehjelpen de trenger. Mellom 70 og 80 prosent av bygningsmassen i Bantul i Yogyakarta har rast sammen, så det er en stor utfordring å finne overlevende, sier Tønnesen-Krokan.

FELTSYKEHUSET: Sykehuset som ble brukt i Banda Aceh etter tsunamien, blir sendt til katastrofeområdet i Yogyakarta. Foto: Røde Kors
FELTSYKEHUSET: Sykehuset som ble brukt i Banda Aceh etter tsunamien, blir sendt til katastrofeområdet i Yogyakarta. Foto: Røde Kors Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling