Sender ut farevarsel for kraftige nedbørsmengder

Meteorologisk institutt har i dag sendt ut nytt farevarsel for flere steder i landet.

UVÆR HERJET: Like over midnatt natt til søndag skylte et kraftig uvær innover de sentrale østlandsområdene. Her fra Jernbanetorget i Oslo. Video: Dagbladet/ Tipser Vis mer

Meteorologisk institutt har sendt ut nytt farevarsel på grunn av store nedbørsmengder.

Det er sendt ut farevarsel for lokalt kraftige byger med torden i Buskerud, Oppland og Hedmark mandag ettermiddag og kveld.

Ifølge YR.no kan det komme opp mot 20 millimeter styrtregn i løpet av en time i Buskerud, Hedmark og Oppland, og enkelte steder mer.

Det er sendt ut farevarsel med gult farenivå, dette pågår nå i Buskerud, Oppland og Hedmark.

Det vil være store lokale forskjeller hvor noen ikke får nedbør i det hele tatt og faren er størst i nord og vest, ifølge YR.no. Det er også ventet kraftige vindkast i forbindelse med bygene.

I Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og i Trøndelag er det ventet kraftige regnbyger senere i kveld og tirsdag.

I Hordaland er det mandag kveld ventet lokalt kraftige regnbyger med torden i de indre strøkene. Ifølge YR kan det komme 20-40 millimeter på tre timer.

I Sogn og Fjordane kan det komme 25-40 millimeter på tre timer mandag kveld.

De kraftige regnbygene er ventet i Møre og Romsdal og Trøndelag tirsdag ettermiddag og kveld. Her kan det lokalt komme 25-40 millimeter på tre timer, og enkelte steder mer.