Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regn og storm i store deler av landet:

Sender ut obs-varsel for fem fylker - vurderer om de skal utvide

Østlandet får nyte sensommer litt til. Resten av landet er ikke like heldig. 

STORM: Bildet viser Askøybroen under stormen Tor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STORM: Bildet viser Askøybroen under stormen Tor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Østlandet har nytt sensommervarme og oppholdsvær de siste dagene, men det er slett ikke fasiten andre steder i landet.

Nå sender meteorologisk institutt ut OBS-varsel om sterk vind i totalt fem fylker.

Sterkest blir vinden i Møre og Romsdal og Trøndelagsfylkene, men det ventes sterk vind også i Sogn og Fjordane og Oppland.

- I morgen kveld antydes det full storm på kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag, og sterk kuling på kysten av Møre og Romsdal. I Oppland er det sagt at det kan komme liten storm i vestlige fjellstrøk nord for Finse, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Det dårlige været starter allerede tirsdag morgen, og tar seg opp i styrke utover dagen. Samtidig kan store deler av landet bortsett fra Østlandet oppleve perioder med regn.

Soleklart mest får Nordland fylke, hvor meteorologene mandag kveld vurderte om de skulle sende ut OBS-varsel på grunn av nedbørsmengdene.

Vurderer obs-varsel

- Det er litt usikkert hvor mye som kommer foreløpig, men sannsynligvis kan det bli opp mot 80 mm på 24 timer, fra i morgen og litt uti onsdagen. Det kan hende det vil bli sendt ut OBS-varsel om det i morgen, sier Biseth Granan.

Når meteorolgene sender ut OBS-varsel på den måten, er det et varsku til folk om å være ekstra oppmerksomme på været.

- Løse gjenstander kan være utsatt. Samtidig er vinden sørvestlig, så det er ikke sikkert den når så langt inn i landet. Vår erfaring er at folk som bor på disse stedene, ofte kan været og vet hvile forholdsregler de bør ta, men det er sendt ut melding sånn at folk kan være obs på det, sier meteorologen.

Den sterke vinden i Midt-Norge er imidlertid forbigående, og vil gå over natt til onsdag.

Holder seg relativt høye

Ifølge yr.no vil temperaturene imidlertid holde seg relativt høye over store deler av landet.

Mens resten av landet enten får spredte perioder av regn eller vind, kan Østlandet vente seg finvær fram til onsdag, før en mer ustabil værtype tar over også her.

Til helga er godværet over også på Østlandet, da det erstattes av kaldere luft og regn, skriver værvarslingstjenesten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media