Sender våpen til Irak for 1,6 millioner pund

- Storbritannia er forpliktet til å hjelpe.

FORPLIKTET: Forsvarsminister Michael Fallon sier Storbritannia er «forpliktet» til å hjelpe til i Irak. Foto: NTB Scanpix
FORPLIKTET: Forsvarsminister Michael Fallon sier Storbritannia er «forpliktet» til å hjelpe til i Irak. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia sender våpen til Irak for 1,6 millioner pund (over 16 millioner kroner), for å bekjempe den Islamske staten (IS).

Det melder flere britiske medier, blant dem BBC.

Forsvarsminister Michael Fallon sier at landet er «forpliktet» til å hjelpe den irakiske regjeringen, og de kurdiske styrkene i nord, til å forsvare seg mot IS.

Ammunisjon og maskingevær Under forrige ukes NATO-toppmøte i Wales det også gjort klart at Storbritannia sender våpen og personell for opplæring til de kurdiske styrkene som slåss mot IS i Nord-Irak.

IS har tatt kontroll over store deler av Irak og Syria og i juni erklærte de opprettelsen av et et «kalifat», eller islamsk stat, i deler av de to landene.

I tillegg til utgiftene for våpen, vil 475.000 pund følge i transportkostnader for å frakte ammunisjon og et antall maskingevær til Irak.