Fikk corona:

Sendt hjem fra sykehuset - døde

Etter å ha blitt smittet av corona, prøvde Björn Grevin (57) to ganger å bli innlagt på sykehus. Det ble aldri en tredje gang. - Klart han trengte hjelp, sier overlegen.

DØDE: Jessica Grevin ringte alltid til sin far når det var noe, og sier de var bestevenner. Så fikk han påvist corona. Foto: Privat
DØDE: Jessica Grevin ringte alltid til sin far når det var noe, og sier de var bestevenner. Så fikk han påvist corona. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På kvelden 12. mars 2020 merket svenske Björn Grevin at ikke alt var som det skulle. Han hadde frysninger og feber. Fabrikken som han jobbet på, hadde hatt et stort coronautbrudd, hvor seks-sju kollegaer skal ha blitt smittet.

Tre dager senere fikk han påvist corona.

- Pappa var så himla redd for å bli syk. Vi snakket mye om det og sjekket ofte tallene på antall smittede i Sverige, sier dattera Jessica Grevin (25) til Dagbladet.

Han skal alltid ha sagt:

«Om jeg får covid-19, så kommer jeg ikke til å overleve»

Det var svenske Aftonbladet som først omtalte saken.

Ble sendt hjem

Fem dager senere ringte Björn selv ambulansen og ble sendt til sykehuset, men kun få timer etterpå ble han sendt hjem igjen.

- Pappa var redd, han ville ikke hjem. Det står til og med det i journalen, at han hadde diskutert det med dem fordi han var så slapp. Han måtte ligge under hele transporten hjem, fordi han var for dårlig til å kunne sitte oppreist.

Dattera sier legen mente Björn kunne bli smittet av lungebetennelse på sykehuset.

- Det høres jo veldig merkelig ut. Hvorfor sier man noe slikt? Sykehus er jo der for å hjelpe folk, sier dattera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer