Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sendt hjem med brukket rygg

Linda Dalviken (22) brakk rykken da hun ble kastet av en hest i fjor sommer, men på Notodden sykehus sendte de henne hjem etter 24 timer med 100 smertestillende tabletter. Nye bilder tatt på sentralsykehuset i Rogaland viser at ryggen har grodd skjevt - med påfølgende smerter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke gjøre dagligdagse ting uten at ryggen plager meg. Smerten er konstant når jeg står oppreist eller går, sier Linda Dalviken til Telemarksavisa.

 Telemarksavisa forteller at utsiktene for at Linda Dalviken blir helt bra igjen ikke er så gode. De store ryggsmertene har allerede plaget henne i seks måneder.

 


Turnuskandidat leste feil

 Det var mens Linda Dalviken sammen med noen venner den 16 juli i fjor var ute og red at hesten hun satt på plutselig kastet henne av. Hun ble slått bevisstløs i fallet, og da ambulansesjåførene kom var de svært forsiktig med ryggen:

 - De løftet meg veldig forsiktig opp på båren og de kjørte svært langsomt tilbake til sykehuset, av hensyn til ryggen. Ved Notodden sykehus var de imidlertid mest opptatt av at jeg hadde vært bevisstløs og akkurat da kjente jeg heller ikke ryggsmertene, sier Linda Dalviken.

 Da hun senere på kvelden klaget på at hun hadde vondt i ryggen ga de henne morfin.

 Bildene Notodden sykehus tok av ryggen ble tolket av en turnuskandidat, som ikke fant noe brudd.


Ba om lege

 Linda Dalviken lå på sykehuset over natten, og ba gjentatte ganger om å få snakke med en lege, men fikk kun besøk av en utplassert legestudent. Linda Dalviken forteller:

 - Dagen etter fikk jeg snakke med turnuskandidaten igjen. Han sa jeg muligens hadde en liten brist i ryggen, men at det hele ville være grodd og i orden etter tre måneder.

 Hun ble utskrevet fra Notodden sykehus med resept på 100 Paralgin Forte, svært smertestillende tabletter, samme dag.

 


Et halvt år med smerter

 Da smertene ikke ville gi seg dro til slutt Linda Dalviken til Tjensvoll Legesenter i Stavanger, der de med en gang sendte henne videre til Sentralsykehuset i Rogaland. Derfra tok de nye bilder av ryggen, og legen kunne konstatere at det var brudd på ryggen. I tiden som hadde gått siden ulykken, hadde bruddet grodd skjevt og en virvel er komprimert mot venstre side. En dekkplate på annen virvel er sammenklemt, og ryggsøylen har en liten vridning.

 - Jeg synes det er nesten utrolig at dette ikke ble oppdaget på Notodden sykehus, sier Linda Dalviken.
 Ved ortopedisk poliklinikk skal hun gjennomgå videre undersøkelser, men er ikke forespeilet noen hjelp.
 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!