DRAMATISK FALL: Britiske Lee Charie (32) falt nær sju meter ned fra en hotellbalkong i Thailand i desember i fjor og knuste deler av hodeskallen. Foto: SWNS/NTB Scanpix
DRAMATISK FALL: Britiske Lee Charie (32) falt nær sju meter ned fra en hotellbalkong i Thailand i desember i fjor og knuste deler av hodeskallen. Foto: SWNS/NTB ScanpixVis mer

Sendt hjem med deler av hodeskallen i kofferten

Britiske Lee Charie (32) lurte døden da han falt sju meter ned fra en balkong på ferie i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske turisten Lee Charie (32), som på mirakuløst vis overlevde et fall på nær sju meter fra en hotelbalkong i Thailand, har nå reist hjem til Storbritannia med deler av sin egen hodeskalle i en boks i håndbagasjen, melder Daily Mail.

32-åringen knuste venstre side av hodeskallen under fallet på øya Koh Tao i desember i fjor. Hotellbetjeningen fant Lee Charie liggende bevisstløs på bakken, og sørget for at han raskt ble brakt til en lokal klinikk, for deretter å bli overført til et større sykehus på naboøya Koh Samui.

Etter at han hadde ligget i to døgn uten å vise tegn til liv, klarte sykehuspersonalet å bringe ham tilbake. De ble nødt til å fjerne en fjerdedel av Lee Charies knuste hodeskalle for å gi hjernen plass nok til å komme seg.

Skallen i bagasjen To uker senere kunne 32-åringen, som er fra Stansted Abbots i Hertfordshire, fly tilbake til Storbritannia. Legene sendte med ham en boks som inneholdt den manglende delen av hodeskallen hans. Boksen ble voktet av en thailandsk lege som fløy med ham hjem.

Lee Charie klarer nå å gå på sine egne bein igjen, og han har så smått begynt å snakke igjen, til tross for den alvorlige hodeskaden.

Eksperter har nå planer om å bruke den manglende delen av hodeskallen som modell for ei titaniumplate som skal dekke over hullet i hodeskallen.

Fra sykesenga på Addenbrooke's Hospital i Cambridge, sier Lee Charie at han fremdeles ikke husker fallet fra balkongen, og at han «ikke kan forstå» hvordan ulykken kunne skje.

- Kunne ikke tro det - Jeg husker at deler av hodeskallen ble fjernet for to uker siden, da pappaen min dukket opp på sykehuset. Etter to dager merket jeg hvordan hodet mitt begynte å synke sammen der hvor hodeskallen manglet, og jeg kunne bare ikke tro det, sier Lee Charie og legger til:

- De sier at de vil kunne sette inn en protese om to måneder, noe de mener er raskt og som de er svært fornøyde med, sier 32-åringen som skjønner hvor heldig han har vært.

- Jeg var død i to dager, men kom tilbake til livet.

Det er fremdeles uklart hvorvidt Lee Charie falt ned fra balkongen i Thailand ved et uhell eller om han ble dyttet.

Bedre, dag for dag - Detaljene om hva som faktisk skjedde er svært diffuse, sier pappa Peter Charie (48) som fløy til Thailand 31. desember for å følge sønnen hjem til Storbritannia.

- På én måte skulle jeg gjerne visst hva som skjedde, men hvis det lå noe galt bak vil jeg ikke vite det likevel. Jeg vil heller konsentrere meg om hans bedring, sier faren.

Mora Natalie Charie (61) tror ikke familien noen sinne vil få vite hva som utløste ulykken.

- Vi vet ikke en gang om noen så ham falle, sier hun.

Mora er imponert over hvor fort sønnen kommer seg.

- Han blir bedre og bedre dag for dag. Men det var et sjokk å se ham. Jeg ser fram til operasjonen som vil bringe ham tilbake til hans vanlige utseende, sier Natalie Cherie.

LURTE DØDEN: Lee Charie er endelig hjemme i Storbritannia etter fallulykken i Thailand som fort kunne ha kostet ham livet. Her sitter han i sykehussenga sammen med søstera Kirsty (30) og mora Natalie (61). Foto: SWNS/NTB Scanpix
LURTE DØDEN: Lee Charie er endelig hjemme i Storbritannia etter fallulykken i Thailand som fort kunne ha kostet ham livet. Her sitter han i sykehussenga sammen med søstera Kirsty (30) og mora Natalie (61). Foto: SWNS/NTB Scanpix Vis mer